Konyha

Tengeri halleves

A bogrács egyik sztárja a halászlé, akár tiszai, akár dunai. De tengeri halakból is lehet finom halleveseket főzni!
bazsalikom fokhagyma halászlé leves recept olivaolaj paradicsom petrezselyem receptek tenger gyümölcsei tengeri halleves vrábel kriszta

Hozzávalók:

  • 1 fej vöröshagyma
  • olívaolaj
  • 50 dkg tenger gyümölcsei (fagyasztott)
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 40 dkg hámozott, darabolt paradicsom (konzerv)
  • só, frissen őrölt bors
  • 1 csokor bazsalikom
  • 1 nagy csokor petrezselyem
  • bagett vagy ciabatta a tálaláshoz
  1. Olívaolajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a felengedett tenger gyümölcseit, és 1 gerezd zúzott fokhagymát. 1-2 percig pirítjuk, majd felöntjük a borral, 1-2 percig forraljuk, majd beletesszük a paradicsomot, és felöntjük 8 dl vízzel. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a finomra aprított friss zöldfűszereket és a többi zúzott fokhagymát.
  2. Forralva 10 percig főzzük a levest. Olívaolajon megpirított fehér kenyérrel vagy bagettel kínáljuk.

 220 kcal, 23 g szénhidrát/adag