Konyha

Mákos otelló-szelet

Lassan vége a nyárnak, de még nagyon szép napok várnak ránk, és meg is édesíthetjük őket egy-két finom szőlős süteménnyel.
mákos sütemény otelló-szelet receptek szőlős sütemény vrábel kriszta

Hozzávalók 20 szelethez:

  • 25 dkg fehér liszt
  • 10 dkg darált mák
  • 10 dkg porcukor
  • 2 teáskanál sütőpor
  • csipet só
  • 1 bionarancs reszelt héja
  • 3 egész tojás
  • 1,2 dl napraforgóolaj
  • 1 dl tej
  • 1 dl natúr joghurt
  • 50 dkg otelló szőlő
  1. A sütőt 220 fokra előmelegítjük. A lisztet összekeverjük a mákkal, a porcukorral, a sütőporral, a csipet sóval, a narancs héjával. A tojásokat enyhén felverjük, elkeverjük az olajjal, a tejjel, a joghurttal, majd az egészet elkeverjük a lisztes keverékkel.
  2. Kivajazunk és liszttel kiszórunk egy 20×30 cm-es tepsit, és egyenletesen belekanalazzuk a tésztát. Egyenletesen eloszlatjuk rajta a leszemezett szőlőszemeket, és kb. 30-35 perc alatt készre sütjük az előmelegített sütőben. Hagyjuk hűlni, majd szeleteljük.

170 kcal, 23 g szénhidrát/adag