Hozzávalók 20 szelethez:
- 25 dkg fehér liszt
- 10 dkg darált mák
- 10 dkg porcukor
- 2 teáskanál sütőpor
- csipet só
- 1 bionarancs reszelt héja
- 3 egész tojás
- 1,2 dl napraforgóolaj
- 1 dl tej
- 1 dl natúr joghurt
- 50 dkg otelló szőlő
- A sütőt 220 fokra előmelegítjük. A lisztet összekeverjük a mákkal, a porcukorral, a sütőporral, a csipet sóval, a narancs héjával. A tojásokat enyhén felverjük, elkeverjük az olajjal, a tejjel, a joghurttal, majd az egészet elkeverjük a lisztes keverékkel.
- Kivajazunk és liszttel kiszórunk egy 20×30 cm-es tepsit, és egyenletesen belekanalazzuk a tésztát. Egyenletesen eloszlatjuk rajta a leszemezett szőlőszemeket, és kb. 30-35 perc alatt készre sütjük az előmelegített sütőben. Hagyjuk hűlni, majd szeleteljük.
170 kcal, 23 g szénhidrát/adag