Hozzávalók:
- 4 evőkanál olívaolaj
- 50 dkg fagyasztott zöldbab
- 3-4 gerezd fokhagyma
- tengeri só
- őrölt bors
- 50 dkg koktélparadicsom
- 1 csokor bazsalikom
- 1 csokor petrezselyem
- 50 dkg fekete spagetti
Nagy, tapadásmentes serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, még fagyottan beledobjuk a zöldbabot, kevergetve dinszteljük, felolvasztjuk, itt-ott kicsit lepirítjuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymagerezdeket, sózzuk, borsozzuk, 2-3 percig ezzel pirítjuk a babot, majd a felezett paradicsomokat is hozzáadjuk. Tovább sütjük, míg a paradicsomok is enyhén megereszkednek. Ekkor beletesszük az aprított bazsalikomot és petrezselymet. Lobogó sós vízben kifőzzük a tésztát, leszűrjük, és a zöldbabos feltéttel tálaljuk.
600 kcal, 103 g szénhidrát/adag