Konyha

Habos birsalmapite

A birsalma sütve-főzve egészséges és finom, és nemcsak birsalmasajt készíthető belőle.
birsalma citrom leve fahéj habos birsalmapite konyha porcukor sütemény teljes kiőrlésű búzaliszt tojás vaj vrábel kriszta

Hozzávalók

8 szelethez:

80 dkg birsalma
1 citrom leve
1 teáskanál őrölt fahéj
20 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
1 evőkanál porcukor
1 tojás
10 dkg vaj
3 tojás fehérje
15 dkg porcukor

1. A birsalmát megmossuk, felnegyedeljük, kivágjuk a magházát, kockákra vágjuk, és annyi vízben tesszük fel főni, amennyi éppen ellepi. Belefacsarjuk a citrom levét, puhára főzzük, majd leszűrjük. Botmixerrel pépesítjük, hozzákeverjük a fahéjat. A lisztet elkeverjük 1 evőkanál porcukorral, hozzáadjuk a tojást és a felkockázott vajat. Kézzel, gyors mozdulatokkal összegyúrjuk a tésztát, majd lisztezett felületen piteformába kinyújtjuk. Rákenjük a birsalmakrémet, majd 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük.

2. 3 db szobahőmérsékletű tojásfehérjét közepesen kemény habnak felverünk, kanalanként hozzáadjuk a 15 dkg porcukrot. Minden kanál cukor között 1-1 percig elektromos habverővel verjük a habot. A végén fényes, vágható masszát kapunk. 15 perc sülés után kivesszük a pitét a sütőből, rákenjük a tojáshabot, és újabb 15 percre visszatesszük sülni.

340 kcal, 53 g szénhidrát/szelet