Konyha

Holland bitterballen krémsajtos burgonyapürével

Hogy miért szeretjük annyira a gombócokat? Talán a gömb tökéletessége jár az eszünkben. Tény, hogy minden országnak van gombócspecialitása.
bors burgonya füstölt sonka holland bitterballen krémsajtos burgonyapürével húsleves konyha krémsajt liszt marhahús olaj receptek só szerecsendió tej vaj vöröshagyma vrábel kriszta zsemlemorzsa

Hozzávalók:

  • 10 dkg vaj
  • 15 dkg liszt
  • 5 dl húsleves
  • 40 dkg főtt (levesben) marhahús
  • 10 dkg főtt, füstölt sonka
  • frissen őrölt bors
  • só, szerecsendió
  • 1 fej vöröshagyma
  • liszt, zsemlemorzsa
  • 2 tojás a panírozáshoz
  • olaj a sütéshez

a krumplipüréhez:

  • 1 kg burgonya
  • 1,5 dl tej
  • 15 dkg tejszínes, natúr krémsajt
  • só, bors

A vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet, átforgatjuk rajta, majd fokozatosan felöntjük a húslevessel. Főzzük, mint egy besamelt. Sűrű masszát kapunk. Hozzákeverjük a ledarált főtt marhahúst és a ledarált főtt sonkát. Sóval, borssal, lereszelt vöröshagymával, szerecsendióval ízesítjük. Hagyjuk pihenni a masszát, majd kis gombócokat formázunk belőle, ezeket először a lisztben, majd a felvert, sózott tojásokban, végül a zsemlemorzsában megforgatjuk. Forró olajban ropogósra sütjük őket.

A püréhez a krumplit sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, hozzáadjuk a tejet, villával pürésítjük, hozzákeverjük a krémsajtot, sózzuk, borsozzuk, és a kisült húsgombócokkal tálaljuk.

950 kcal, 98 g szénhidrát/adag

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete