Hozzávalók:
• 50 dkg fejes káposzta
• 50 dkg savanyú káposzta
• 1 nagy fej vöröshagyma
• 3-4 db babérlevél
• 1 kávéskanál őrölt kömény
• 1 evőkanál 10%-os ecet
• só, frissen őrölt bors, olaj
• 1 kg májas és véres hurka, vegyesen
Elkészítés:
1. A fejes káposztát vékonyan legyaluljuk, a hagymát vékony szeletekre vágjuk, és olajon elkezdjük dinsztelni a káposztával együtt. Beletesszük a babérlevelet, a köményt, az ecetet, sózzuk, borsozzuk.
2. 25 percig dinszteljük, majd hozzáadjuk a savanyú káposztát is, és 10 percig együtt tovább dinszteljük.
3. Tűzálló tál aljára szedjük a káposztát, ráhelyezzük a hurkákat, hústűvel megszurkáljuk, és 230-250 fokra melegített sütőben sütjük 30-35 percig, míg a hurka teteje megpirul.
Fotó: Vrábel Kriszta