Konyha

Kettő az egyben: Paradicsomos édeskáposzta húsgombóccal – Recept

Aki szereti a paradicsomos káposztát és a töltött paprikát is, annak ez lesz az új kedvenc étele.

Hozzávalók:
• 1 fej édeskáposzta
• 2 fej vöröshagyma
• 1 evőkanál pirospaprika
• 50 dkg darált hús
• 2 gerezd fokhagyma
• 10 dkg rizs
• 1 l paradicsomlé
• só, frissen őrölt bors
• 2-3 evőkanál olaj

Elkészítés:

1. A káposztát vékonyan felcsíkozzuk. Kevés olajon megdinszteljük az egyik fej finomra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a pirospaprikát, és 1 gerezd zúzott fokhagymát. A darált húshoz keverjük a rizzsel együtt. Sózzuk, borsozzuk, és teljesen összegyúrjuk a húsmasszát.

2. A másik vöröshagymát felkockázzuk, és kevés olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a felcsíkozott káposztát, a másik gerezd fokhagymát, megdinszteljük, sóval, borssal ízesítjük, felöntjük a paradicsomlével, majd belehelyezzük a vizes kézzel formázott húsgombócokat, és takaréklángon 1-1,5 órán át főzzük.

Fotó: Vrábel Kriszta