Konyha

Tuti tipp vacsorára: vadas palacsinta – Recept

Senki nem mondta, hogy csak édesen lehet tökéletes a palacsinta!

Vadas palacsinta

Hozzávalók 10 db palacsintához:

• 2,5 dl maradék vadas szaft, 2 szelet hússal
• 10 evőkanál liszt
• 2 db tojás
• 1 dl tej
• 1 kis csokor petrezselyem
• szódavíz
• 3 evőkanál étolaj
• 5 dkg félkemény sajt
• só

Elkészítés:

1. A lisztből, 1 tojásból, tejből, szódából, 2 evőkanál olajból palacsintatésztát keverünk.
10 darab vastagabb palacsintát sütünk belőle.
2. 2 palacsintát vékonyan felcsíkozunk, elkeverjük az aprított, főtt marhahússal, 1 tojással és a finomra vágott petrezselyemmel.
3. A maradék 8 palacsintát megtöltjük a töltelékkel, feltekerjük, tűzálló tálba helyezzük. Megkenjük a palacsintákat a maradék szafttal, ráreszeljük a sajtot, és 230 fokos sütőben 25 perc alatt összesütjük.

Fotó: Vrábel Kriszta