Tortellini zöldborsóraguval
Hozzávalók:
• 20 dkg húsos szalonna
• 70 dkg zöldborsó (fagyasztott vagy konzerv)
• 2 gerezd fokhagyma
• 1 kis csokor petrezselyem
• só, frissen őrölt bors
• 50 dkg húsos tortellini
• 3-4 dkg parmezán
Elkészítés:
1. Az apróra kockázott szalonnát zsírjára sütjük, majd hozzáadjuk a zsenge zöldborsót, a zúzott fokhagymagerezdeket. (Ha a borsó nem zsenge, előfőzzük, leszűrjük, és így használjuk fel.)
2. A borsót pár perc alatt puhára pároljuk a szalonnával. Hozzákeverjük a finomra vágott petrezselymet, és megszórjuk frissen őrölt borssal. Ha a szalonna sós, nem kell sózni.
3. A tortellinit bőséges, lobogó, sós vízben kifőzzük, leszűrjük, majd elkeverjük a borsóraguval. Reszelt parmezánnal megszórva tálaljuk.
Fotó: Vrábel Kriszta