Konyha

Szószban gazdag és fűszeres: zöldséges húsgombóc tésztával – Recept

Olyan klasszikus, ami egyetlen vacsoraasztalról sem maradhat le.

Zöldséges húsgombóc tésztával

Hozzávalók:

• 40 dkg darált sertéshús
• 1 db tojás
• 2 fej vöröshagyma
• 2 nagy gerezd fokhagyma
• 1 nagy csokor petrezselyem
• 15 dkg cukkini
• 2-3 szál szárzeller
• 40 dkg darabolt paradicsom (konzerv)
• 30 dkg durum- vagy teljes kiőrlésű spagetti
• só, frissen őrölt bors
• 2 evőkanál olívaolaj
• napraforgóolaj a hús sütéséhez

Elkészítés

1. A húst összekeverjük a tojással, 1 lereszelt vöröshagymával, az aprított petrezselyem felével, 1 gerezd aprított fokhagymával, és sózzuk, borsozzuk. A masszát 30 percre hűtőbe tesszük.
2. A másik fej apróra vágott hagymát olívaolajon megdinszteljük, hozzáadjuk az apróra vágott cukkinit és szárzellert. A zöldségeket 10 percig pároljuk, majd ráöntjük a hámozott , feldarabolt paradicsomot, és beleszórjuk a másik gerezd felaprított fokhagymát. Takaréklángon 30 percig főzzük a szószt, megsózzuk, megborsozzuk, és elkeverjük benne a maradék petrezselymet.
3. Apró gömböket formázunk a húsból, forró olajban készre sütjük, papírtörlőre szedjük. A tésztát lobogó, sós vízben készre főzzük, és leszűrjük. Elkeverjük a zöldségraguval, és rárakjuk a húsgombócokat. Azonnal tálaljuk.

Fotó: Vrábel Kriszta