Konyha

A körethez is elengedhetetlen a fokhagyma: Paprikás fasírt kukoricasalátával – Recept

A kukoricasaláta minden konyhában olyan gyors és olcsó alapköret, amit szinte bármihez el lehet készíteni. Ezúttal próbálja ki úgy is, hogy csempész egy kis fokhagymát a szószba!

Paprikás fasírt kukoricasalátával

Hozzávalók:
• 50 dkg darált sertéshús
• 1 piros kaliforniai paprika
• 1 fej vöröshagyma
• 2 gerezd fokhagyma
• 1 csokor petrezselyem
• zsemlemorzsa
• só, bors
• olaj a sütéshez
• 40 dkg édes, zsenge kukorica (konzerv)
• 3 dl tejföl
• 15 dkg majonéz
• 1 teáskanál frissen tört római kömény

1. A fasírthoz a paprika felét és a hagymát egészen apróra kockázzuk, olajon 4-5 percig dinszteljük őket, majd a darált húshoz keverjük.
2. Hozzákeverünk egy gerezd aprított fokhagymát, sózzuk, borsozzuk. 3 evőkanál morzsával és a felaprított petrezselyemmel összegyúrjuk, 30 percig pihentetjük. A masszából golyókat formázunk, és olajban kisütjük.
3. A konzervkukoricát lecsepegtetjük. A másik gerezd aprított fokhagymát elkeverjük a majonézzel és a tejföllel.Sóval, borssal, tört római köménnyel ízesítjük. Összekeverjük a kukoricával. Petrezselyemmel megszórva, a fasírtgolyókkal tálaljuk.

Fotó: Vrábel Kriszta