Tojás zöldségröszti-fészekben
Hozzávalók 4 adaghoz:
• 5 db tojás
• 10 dkg sárgarépa
• 10 dkg fehérrépa
• 10 dkg cukkini
• 10 dkg édesburgonya
• 10 dkg piros színű paprika
• 2 szál újhagyma
• 1 gerezd fokhagyma
• só, frissen őrölt bors
• 5 dkg gluténmentes zsemlemorzsa
• 5 dkg laktózmentes félkemény sajt
• olívaolaj
1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A zöldségeket megtisztítjuk, és káposztareszelőn legyaluljuk. Az újhagymát felkarikázzuk.
2. Forró serpenyőben, kevés olívaolajon az újhagyma kivételével 5 percig dinszteljük a zöldségeket a zúzott fokhagymagerezddel együtt. Sóval, frissen őrölt borssal ízesítjük.
3. Hűlni hagyjuk, majd elkeverjük vele az újhagymát, a reszelt sajtot, a zsemlemorzsát és egy egész tojást.
4. Összedolgozzuk a zöldségmasszát, majd sütőpapírral bélelt sütőlemezre 4 „fészket” formázunk belőle. Mindegyikbe beleütünk egy-egy tojást, majd 15 perc alatt készre sütjük a 180 fokra előmelegített sütőben. Figyeljük, nehogy túlsüljön! Tálalás előtt megsózzuk és megborsozzuk.
fotó: Vrábel Kriszta