Konyha

Tökéletes húsmentes főétel: Mentás csicseriborsó-főzelék – Recept

Attól, mert valamibe nem kerül hús, még lehet laktató és finom is!

Mentás csicseriborsó-főzelék

Hozzávalók 4 főre:
• 50 dkg főtt csicseriborsó
• 4 dl kókusztej
• 30 dkg paradicsom
• 2 gerezd fokhagyma
• 1 kis fej vöröshagyma
• 1 csokor friss menta
• fél lime vagy citrom
• só
• 1 mokkáskanál csilikrém
• római kömény
• curry-fűszerkeverék
• 1 teáskanál frissen reszelt gyömbér
• olívaolaj

1. A lereszelt vöröshagymát, a gyömbért, a zúzott fokhagymát, a római köményt és a curry-­fűszerkeveréket 3-4 evőkanál olívaolajon át­pirítjuk. Hozzáadjuk a lecsöpögtetett csicseriborsót.
2. A paradicsomok magházát eltávolítjuk, a paradicsomhúst apróra kockázzuk, a csicseriborsóhoz adjuk, majd felöntjük kókusztejjel. Összeforraljuk, fél lime vagy citrom levével megcsorgatjuk, sóval, borssal, mentával és csilivel ízesítjük.

fotó: Vrábel Kriszta