Grillezett sajt firenzei borsóval
Hozzávalók:
• 60 dkg nagyon zsenge borsó (pucolt mennyiség)
• 20 dkg húsos szalonna vagy szeletelt bacon
• 1-2 gerezd fokhagyma, mérettől függően
• 1 kis csokor petrezselyem
• 50 dkg grillsajt
• só, frissen őrölt bors
• olívaolaj
1. A borsót sós vízben előfőzzük, és leszűrjük. Ha nagyon zsenge, nem szükséges előfőzni.
2. A felkockázott szalonnát vagy a darabolt, szeletelt bacont egy nagy serpenyőben megpirítjuk. Hozzáadjuk a borsót, a szétnyomott fokhagymát, a finomra aprított petrezselymet. Megsózzuk, megborsozzuk, kevés olívaolajjal meglocsoljuk. Kevergetve, közepes lángon főzzük, amíg kb. 5 perc alatt a borsó teljesen megpuhul.
3. A grillsajtot előmelegített kontaktgrillben vagy felforrósított rácsos serpenyőben pirosra grillezzük. A borsós körettel tálaljuk.
Fotó: Vrábel Kriszta