Konyha

Sajttal töltve a legjobb a húsgolyó: Zöldbabos újkrumpli mozzarellás fasírttal – Recept

Ha unja a sima, magyaros fasírtot, ez az étel lesz az új sztár az asztalon!

Zöldbabos újkrumpli mozzarellás fasírttal

Hozzávalók:
• 80 dkg újkrumpli
• 3-4 evőkanál olívaolaj
• 35 dkg zsenge ceruzabab
• 2 gerezd fokhagyma
• tengeri só, frissen őrölt bors
a fasírthoz:
• 50 dkg darált sertéshús
• 1 db tojás
• 1 db zsemle
• 1 kis csokor petrezselyem
• 1 csokor bazsalikom
• tengeri só, bors
• 2 gerezd fokhagyma
• 10 db mini mozzarellagolyó
• zsemlemorzsa
• olaj a sütéshez

1. Az újkrumplit megmossuk, a héját lekapargatjuk, a nagyobb szemeket feldaraboljuk. Felhevítünk egy tapadás­mentes serpenyőt, olívaolajat öntünk bele, és puhára, ropogósra sütjük benne az újkrumplit, majd félretesszük.
2. A megpucolt, feldarabolt zsenge ceruza­babot kevés olívaolajon, tapadásmentes serpenyőben, fél deci vízzel felöntve, a zúzott fokhagymákkal együtt roppanósan puhára dinszteljük. Megsózzuk, meg­borsozzuk, és elkeverjük az újkrumplival.
3. A fasírthoz a húst elkeverjük a tojással, a vízbe áztatott, kifacsart zsemlével, az aprított petrezselyemmel. Bazsalikommal, sóval, borssal, zúzott fokhagymával ízesítjük. Kisebb méretű fasírtokat formázunk, mindegyik közepébe egy-egy mozzarellagolyót nyomunk. Zsemlemorzsában megforgatjuk, majd közepesen forró olajban ropogósra sütjük a húspogácsákat.

Fotó: Vrábel Kriszta