Mac & Cheese
Hozzávalók:
• 50 dkg rövid csőtészta (makaróni, szarvacska)
• 10 dkg vaj
• 7 dkg liszt
• 1 liter tej
• só, frissen őrölt bors
• 1 csipet őrölt szerecsendió
• 1 gerezd zúzott fokhagyma
• 1 evőkanál mustár
• 20 dkg vörös cheddar sajt
• 10 dkg ementáli sajt
• 2 tojássárgája
• 1 kis csokor petrezselyem
1. A tésztát sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük, és félretesszük.
2. Besamel mártást készítünk: nagyobb lábosban az olvasztott vajhoz adjuk a lisztet, és fehér habzásig melegítjük, majd fokozatosan felöntjük a tejjel, csomómentesre keverjük, és sűrűre főzzük. Sóval, borssal, szerecsendióval, fokhagymával és mustárral ízesítjük.
3. Elkeverjük benne a kétféle reszelt sajtot. Amikor a sajt elolvadt, levesszük a tűzről, beledolgozzuk a tojások sárgáját, és összeforgatjuk a kifőtt tésztával. Aprított petrezselyemmel megszórva azonnal tálaljuk. A maradékot sütőben összesütve kínálhatjuk.
Fotó: Vrábel Kriszta