Konyha

Nem lehet megunni: Csirkecomb padlizsános lecsóval – Recept

A bazsalikon teszi kellemesen pikánssá ezt az ételt.

Csirkecomb padlizsános lecsóval

Hozzávalók:
• 4 egész csirkecomb
• 60 dkg padlizsán
• 1 kg lecsópaprika
• 4-5 szem paradicsom
• 1 nagy fej vöröshagyma
• 1 gerezd fokhagyma
• 1 nagy csokor bazsalikom
• só, frissen őrölt bors
• olívaolaj

1. Olívaolajon megdinszteljük a felkockázott vöröshagymát, hozzáadjuk a felkockázott padlizsánt, paradicsomot, és a felkarikázott paprikát. Zúzott fokhagymával, sóval, borssal ízesítjük.
2. Takaréklángon 20-25 perc alatt készre főzzük a lecsót. A legvégén elkeverjük benne a finomra aprított bazsalikomot.
3. A csirkecombokat megtisztítjuk, megmossuk, szárazra töröljük. Körben megsózzuk, megborsozzuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, lefedjük alufóliával, és 220 fokon 1 órán át sütjük.
4. A lecsót tűzálló tálba szedjük, ráhelyezzük a csirkecombokat, és lefedve összesütjük.

Fotó: Vrábel Kriszta