Konyha

A lecsót is lecsóval, főleg ha mediterrán és van hozzá fokhagymás sült is – Recept

A mediterrán országokban bazsalikom is kerülhet a lecsóba, ami egyáltalán nem rossz ötlet!

Mediterrán lecsó fokhagymás sülttel

Hozzávalók:
• 1 fej vörös-hagyma
• 25-25 dkg cukkini és padlizsán
• 3-3 db kápiapaprika és lecsópaprika
• 3-4 db paradicsom
• 3 gerezd fokhagyma
• só, frissen őrölt bors, olívaolaj
• 1 nagy csokor bazsalikom
• 4 szelet tarja vagy karaj
• 1 evőkanál mustár
• 2 gerezd fokhagyma
• 2 evőkanál liszt
• 1 evőkanál őrölt pirospaprika
• napraforgóolaj a sütéshez

1. A felaprított hagymát olívaolajon megdinszteljük, hozzáadjuk a megmosott, felkockázott cukkinit, padlizsánt, a forró vízbe mártott, héjától megszabadított darabolt paradicsomot és a felkarikázott paprikát. Beletesszük a zúzott fokhagymát, megsózzuk és megborsozzuk.
2. Takaréklángon 20 perc alatt készre főzzük a lecsót. Elkeverjük benne a felaprított bazsalikomot is.
3. A megmosott, szárazra törölt hússzeleteket sózzuk, borsozzuk, megkenjük a mustár és a zúzott fokhagyma keverékével.
4. Paprikás lisztben megforgatjuk, és közepesen forró olajban készre sütjük őket.

Fotó: Vrábel Kriszta

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete