Konyha

Lecsórajongóknak kötelező: szendvicskrém is készülhet a nyár slágeréből – Recept

Tökéletes nyári reggeli... vagy ebéd... vagy vacsora. Nem mindegy? Hiszen a lecsó mindig, minden körülmények között tökéletes!

Lecsókrém

Hozzávalók:
• 80 dkg kápiapaprika
• 20 dkg lecsópaprika
• 1 fej vöröshagyma
• 1 nagy paradicsom a héja nélkül
• 1 gerezd fokhagyma
• fél dl száraz fehérbor
• pár csepp balzsamecet
• olívaolaj, só, bors

1. A kétféle paprika csumáját kiszedjük, majd 200 fokos sütőben kb. 20-25 perc alatt puhára sütjük őket. Ha teljesen kihűltek, óvatosan leszedjük a héjukat.
2. A felaprított vöröshagymát olívaolajon, kis lángon megdinszteljük, és amikor már üveges, ráöntjük a bort. 5 percig forraljuk, majd beletesszük a megpucolt paprikákat, a felkockázott paradicsomot és a zúzott fokhagymát.
3. Forralva krémesre főzzük, majd leturmixoljuk a lecsót. Ízlés szerint sóval, borssal, olívaolajjal, kevés balzsamecettel ízesítjük.

Fotó: Vrábel Kriszta