Hozzávalók:
• 1 fej vöröshagyma
• 25 dkg sárgarépa
• 25 dkg cukkini
• 20 dkg szárzeller
• 2 gerezd fokhagyma
• 1-1 kis csokor bazsalikom és oregánó
• só, frissen őrölt bors
• 50 dkg paradicsom
• 3 dl paradicsomlé
• olívaolaj
1. Az apróra kockázott hagymát az olívaolajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a meghámozott, felkarikázott sárgarépát, a felkockázott cukkinit, a szárzellert és a zúzott fokhagymagerezdeket.
2. Beletesszük az aprított zöldfűszereket, sózzuk, borsozzuk, 10 percig dinszteljük a zöldségeket.
3. Hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot, a paradicsomlevet, és 1,2 l vízzel felöntjük. Sózzuk, borsozzuk, és 20 perc alatt készre főzzük a levest.
Fotó: Vrábel Kriszta