Konyha

Forró nyári estékre: Grillezett csirkemell csípős uborkasalátával – Recept

A hideg uborkasaláta nem terheli meg a gyomrot.

Hozzávalók:
• 5 evőkanál szójaszósz
• 1 evőkanál méz
• 2 gerezd fokhagyma
• 2-3 cm-es friss gyömbér
• 60 dkg csirkemell
• 1 csapott teáskanál őrölt gyömbér
a salátához:
• 2 db kígyóuborka
• 1 gerezd fokhagyma
• 3 evőkanál 6%-os fehérborecet
• 1 evőkanál méz
• 2 evőkanál olívaolaj vagy szezámmag- vagy mogyoróolaj
• 1 teáskanál csilikrém
• szezámmag

1. A szójaszószt elkeverjük a mézzel, az aprított fokhagymával, a reszelt és őrölt gyömbérrel.
2. A szeletekre vágott csirkemellet a pácba tesszük, és 1-2 óráig állni hagyjuk.
3. „Uborkaspagettit” készítünk: az uborkákat nagyon vékony szeletekre, majd keskeny csíkokra vágjuk. Enyhén sózzuk, elkeverjük az aprított fokhagymával. Elkeverjük az ecetet a mézzel, az olajjal és a csilikrémmel, végül összeforgatjuk az uborkával.
4. A csirkemelleket forró parázs felett oldalanként 2-2 perc alatt készre sütjük.

Fotó: Vrábel Kriszta