Konyha

Könnyű ebéd a kánikulában: Csirkés-spenótos empanada – Recept

Könnyű elkészíteni és a gyomrot sem terheli ez a töltött tészta.

Hozzávalók:
• 40 dkg finomliszt
• 20 dkg vaj
• 2 dl natúr joghurt
• 1 teáskanál só
• 1 tojás a tészta megkenéséhez
a töltelékhez:
• 25 dkg spenót
• 25 dkg csirke-combfilé
• 2 gerezd fokhagyma
• só, frissen őrölt bors
• olívaolaj

1. A lisztet a sóval elkeverjük, hozzáadjuk a felkockázott hideg vajat és a natúr joghurtot. Összegyúrjuk a tésztát, és 20-30 percig a hűtőben pihentetjük.
2. A csirkehúst felaprítjuk vagy ledaráljuk. Olívaolajon a zúzott fokhagymával együtt átpirítjuk, megsózzuk, megborsozzuk. Hozzáadjuk a mosott, csíkozott spenótot, és megfonnyasztjuk. A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
3. A tésztát 3-4 mm vastag lapnak kinyújtjuk. Nagy karimájú kiszúróval vagy pohárral köröket szaggatunk belőle. Teszünk rájuk a spenótos töltelékből, majd kettéhajtjuk őket, a széleket ujjal összenyomkodjuk. A töltött batyukat sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, megkenjük őket a felvert tojással, majd 25-30 perc alatt készre sütjük.

Fotó: Vrábel Kriszta

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete