Konyha

Könnyű édesség a forró nyári napokra: Joghurtos gyümölcsbomba – Recept

Látványos és mennyei édesség egy forró nyári napra.

Joghurtos gyümölcsbomba

Hozzávalók
12 szelethez:
• 2 dl habtejszín
• 5 dkg cukor
• 2 tasak instant zselatin fix
• 4 dl natúr joghurt
• 25 dkg vegyes gyümölcs (pl. ribizli, barack, áfonya)
• 1 citrom héja
• 10 dkg babapiskóta

1. A habtejszínt a cukorral és a főzés nélküli zselatinnal kemény habnak felverjük.
2. Hozzákeverjük a natúr joghurtot, beleforgatjuk a megmosott bogyós gyümölcsöket, a felkockázott barackot és a citrom reszelt héját.
3. Folpackkal kibélelünk egy 1 literes kerek tálat úgy, hogy a tetejére is jusson. Belesimítjuk a krémet, befedjük babapiskótával (ez lesz a sütemény alja). 4-5 órára, szilárdulásig hűtőszekrénybe tesszük, majd kiborítjuk a tálból, leszedjük a fóliát, és ­szeletelve tálaljuk.

Fotó: Vrábel Kriszta