Konyha

Ez lesz a tavasz kedvenc édessége: ribizlizselés túrótorta – Recept

Ha éppen nincs nagy Ő az életünkben, süssünk szeretetből, figyelmességből, barátságból. Elvégre finomságokkal kedveskedni bármiért lehet!

Ribizlizselés túrótorta

Hozzávalók 2 db 11 cm-es miniformához:

  • 2 db tojás
  • 5 dkg porcukor
  • 5 dkg liszt
  • 1 dkg cukrozatlan kakaópor
  • 1,5 dl habtejszín
  • 20 dkg túró
  • 2 dkg cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 20 dkg fagyasztott ribizli
  • 1 tasak tortazselé

Elkészítés:

  1. A tojásokat elektromos habverővel fehéredésig verjük a porcukorral. Hozzászitáljuk a lisztet, a kakaóport, fakanállal elkeverjük a tésztát, majd kettéosztjuk a kivajazott, lisztezett tortaformákba.
  2. 180 fokra előmelegített sütőben 15-18 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk kihűlni, kivesszük a piskótákat, és megfordítva visszatesszük a formába.
  3. A tejszínt kemény habnak felverjük. A túrót botmixerrel pürésítjük a cukorral, citromhéjjal együtt, összekeverjük a tejszínnel, és a piskótára simítjuk. A ribizlit kis lábosba tesszük, adunk hozzá 2,5 dl vizet, elkeverjük a tortazselével, melegítve felolvasztjuk. Hagyjuk kicsit hűlni, majd szétoszlatjuk a tortákon, és szilárdulásig hűtőszekrénybe tesszük.

Fotó: Vrábel Kriszta