Konyha

Babbal mindig minden sokkal jobb: Babos, lecsós sertésragu – Recept

Ugyan a lecsó önmagában is egy szuper étel, nem árt néha a változatosság. És a bab. Sok-sok bab!

Babos, lecsós sertésragu

Hozzávalók:
• 10 dkg szalonna
• 1 fej vöröshagyma
• 1 evőkanál őrölt pirospaprika
• 50 dkg sertéscomb
• 80 dkg lecsópaprika
• 2-3 szem paradicsom
• 2 gerezd fokhagyma
• 35 dkg fejtett bab
• só, bors

1. A szalonnát kockákra vágjuk, a bográcsban zsírjára sütjük, és kissé megdinszteljük rajta a felaprított hagymát.
2. Belekeverjük a pirospaprikát. A sertéshúst felkockázzuk, és folyamatosan kevergetve átfuttatjuk a szalonnazsíron.
3. Hozzáadjuk a karikákra vágott paprikát, a meghámozott, feldarabolt paradicsomot és a zúzott fokhagymagerezdeket, majd végül a fejtett babot is hozzákeverjük.
4. Felöntjük 2 dl vízzel, lassú tűzön, ke­vergetve 1,5 óra alatt készre főzzük a ragut. Közben folyamatosan pótoljuk rajta a vizet, végül ízlés szerint sóval, borssal fűszerezzük.

Fotó: Vrábel Kriszta