Hozzávalók 12 szelethez:
• 15 dkg zabkeksz
• 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
• 8 dkg vaj
• 4 dl tejszín
• 2 zacskó instant zselatin (főzés nélküli)
• 4 dkg porcukor
• 25 dkg natúr krémsajt
• 1 dl natúr joghurt
• 30 dkg sárgabarack
• 3 dkg étcsokoládé
• 2 dkg vaj
1. A kekszet mozsárban vagy konyhai aprítóval morzsásra törjük. Összekeverjük a kakaóporral, az olvasztott vajjal, majd egyenletesen sütőpapírral bélelt, kis méretű tepsi aljába lapogatjuk. Hűtőszekrénybe tesszük.
2. A hideg tejszínt elektromos habverővel elkezdjük verni (nem kell keményre), majd fokozatosan hozzászórjuk az instant zselatint.
3. Hozzákeverjük (még mindig az elektromos habverővel) a porcukrot, a krémsajtot és a joghurtot. Hozzáforgatjuk a kimagozott, apróra kockázott sárgabarackot. A krémet a kekszes alapra simítjuk, és egy éjszakára a hűtőszekrénybe tesszük.
4. Az étcsokoládét a vajjal együtt vízgőz felett megolvasztjuk, megcsorgatjuk vele a sütemény tetejét, hagyjuk megszilárdulni, majd felszeleteljük a sütit.
Fotó: Vrábel Kriszta