Konyha

Csak 25 perc a sütőben és tálalható is: Mustáros-csirkés rakott karfiol – Recept

A rostban és más hasznos tápanyagokban bővelkedő zöldségek jót tesznek az egészségnek, az emésztésnek. Kerüljenek minél többször, minél változatosabban a tányérra!

Mustáros-csirkés rakott karfiol

Hozzávalók:
• 50 dkg karfiol
• 25 dkg rövid csőtészta
• 50 dkg csirkemell
• olívaolaj
• 1 kis csokor újhagyma
• 3 dkg vaj
• 1 púpozott evőkanál liszt
• 2 dl tej
• 1 dl tejszín
• 1 gerezd fokhagyma
• só, frissen őrölt bors
• 1 evőkanál dijoni mustár
• 1 tojás

1. A rózsákra szedett karfiolt 5 percig lobogó, sós vízben előfőzzük, majd szűrővel kiszedjük a vízből, és félretesszük. Ugyanabban a főzővízben kifőzzük a tésztát is, leszűrjük és félretesszük.
2. A közepes kockákra vágott csirkemellet a felkarikázott újhagymával együtt serpenyőben, olívaolajon hirtelen átpirítjuk, majd megsózzuk, megborsozzuk. Tepsiben összekeverjük a kifőtt tésztával és az előfőzött, rózsáira szedett karfiollal.
3. A vajon megfuttatjuk a lisztet, fokozatosan felöntjük a tejjel és a tejszínnel. Összeforraljuk, sóval, frissen őrölt borssal, zúzott fokhagymával és mustárral ízesítjük a besamelt. Ha kissé kihűlt, elkeverjük benne a tojást. A csirkés karfiolra kanalazzuk, majd 230 Celsius-fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt összesütjük.

Fotó: Vrábel Kriszta