Konyha

Felmelegít és erőt ad: krémes és gazdag a karfiolleves kolbászcsipsszel – Recept

Tévedés, hogy csak nyáron főzhetünk zöldségekkel. Most is készíthetünk egészséges, színes, változatos finomságokat.

Karfiolleves kolbászcsipsszel

Hozzávalók:
• 1 kisebb fej karfiol
• só, frissen őrölt bors
• olaj
• 3 dkg vaj
• 1 fej vöröshagyma
• 1 gerezd fokhagyma
• 1 dl tejszín
• kakukkfű
• 15 dkg füstölt sajt
• 5 dkg csípős kolbász

Elkészítés:

1. A karfiolt rózsáira szedjük, sütőpapírral bélelt sütőlemezre tesszük, megsózzuk, frissen őrölt borssal megszórjuk, és meglocsoljuk vagy megspricceljük kevés olajjal. Az előzőleg 250 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt puhára sütjük.
2. A vajon megfuttatjuk a felaprított hagymát, beletesszük az aprított fokhagymát is. Hozzáadjuk a megsült karfiolt, majd felöntjük 1-1,5 liter vízzel. Összeforraljuk és simára turmixoljuk.
3. Hozzáöntjük a tejszínt, sóval, borssal, kakukkfűvel ízesítjük, belekeverünk 10 dkg reszelt füstölt sajtot. Kevergetve melegítjük, amíg a sajt el nem olvad.
4. A maradék sajttal megszórjuk, és a nagyon vékonyra szelt, kevés olajban ropogósra sütött kolbászkarikákkal együtt tálaljuk.

Fotó: Vrábel Kriszta

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete