Meggyes-szilvás cobbler vaníliafagylalttal
Hozzávalók 8 adaghoz:
• 25 dkg szilva
• 30 dkg magozott meggy (fagyasztott is lehet)
• 2 teáskanál őrölt fahéj
• 1 csipet őrölt szerecsendió
• 1 citrom
• 2-2 evőkanál barna cukor
• 25 dkg liszt
• 1 teáskanál sütőpor
• 10 dkg vaj
• 2 dl tej
• 1 dl natúr joghurt vagy aludttej
• csipetnyi só
• a tálaláshoz adagonként 1-1 gombóc vaníliafagylalt
1. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A szilvát kimagozzuk, darabokra vágjuk, egy tűzálló tál aljára szórjuk. Rászórjuk a meggyet, a fahéjat, a szerecsendiót, megcsepegtetjük a citrom kifacsart levével, és összeforgatjuk 2 evőkanál barna cukorral.
2. A lisztet elkeverjük 2 evőkanál barna cukorral, a sütőporral, a citrom reszelt héjával, csipetnyi sóval.
3. Hozzámorzsoljuk a vajat, felöntjük a tej és a joghurt keverékével. Sűrű, kanalazható masszát kapunk. Ha túl sűrű, tejjel, joghurttal lazíthatjuk.
4. A gyümölcs tetejére kanalazzuk, és előmelegített sütőben 40-45 perc alatt készre sütjük. Langyosra hűlve 1-1 gombóc fagylalttal tálaljuk.
Fotó: Vrábel Kriszta