Konyha

Az ősz slágere ez a kiadós ebéd: Csirkehúsos gombapaprikás juhtúrós nokedlivel – Recept

Vitaminokban, ásványi anyagokban gazdag, és változatosan elkészíthető hús nélküli és húsos változatban is. Ezért is szeretjük a gombát!

Csirkehúsos gombapaprikás juhtúrós nokedlivel

Hozzávalók:
• 40 dkg csirkemell- vagy csirkecombfilé
• 60 dkg csiperkegomba
• 1 db tv-paprika
• 2 szem paradicsom
• 2 dl paradicsompüré
• 1 fej vöröshagyma
• 1 gerezd fokhagyma
• 1 evőkanál őrölt pirospaprika
• olaj, só, frissen őrölt bors
• 1 evőkanál szárított majoránna
A nokedlihez:
• 30 dkg liszt
• 20 dkg juhtúró
• 2 db tojás
• só

1. A finomra vágott vöröshagymát 2 evőkanál olajon puhára dinszteljük. Rászórjuk a pirospaprikát, átforgatjuk a zsiradékon, majd hozzáadjuk a kockákra vágott csirkehúst és a majoránnát. A húst lepirítjuk, sózzuk, borsozzuk.
2. Hozzáadjuk a felkarikázott paprikát és a negyedelt paradicsomot, valamint a feldarabolt gombát. Néhány percig dinszteljük, majd felöntjük kb. 1,5 dl vízzel és a paradicsompürével. Lefedve 20-25 percig főzzük, sóval, borssal ízesítjük.
3. A nokedlihez egy nagy tálban összekeverjük a lisztet, és a 2 dl vízzel botmixerrel simára kevert juhtúrót. Hozzáadjuk a tojásokat, és még annyi vizet, hogy szokásos nokedlitésztát kapjunk. Megsózzuk, 20 percig pihenni hagyjuk, majd nokedliszaggatóval lobogó, sós vízbe szaggatjuk. Adagonként megfőzzük, szűrőkanállal kiszedjük, és a gombás raguval tálaljuk.

Fotó: Vrábel Kriszta

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete