Konyha

Az eredeti mindig a legjobb: Churros forró csokoládékrémmel – Recept

Vízkereszttől hamvazószerdáig az olajban sült édességeké a főszerep, amelyeknek számtalan változata létezik.

Churros forró csokoládékrémmel

Hozzávalók kb. 40 darabhoz:
• 30 dkg liszt
• 5 dl víz
• 20 dkg vaj vagy margarin
• 4 nagyobb tojás
• 3 evőkanál cukor
• olaj a sütéshez
A csokoládékrémhez:
• 10 dkg étcsokoládé
• 1 dl víz
• 1 dl tejszín
• egy csipet só

1. A vajat egy lábasba tesszük. Ráöntjük a vizet, és azzal együtt melegítve felolvasztjuk.
2. Hozzákeverjük a lisztet is. Melegítve tovább keverjük, amíg a tészta elválik az edény falától, és gombóccá áll össze. Levesszük a tűzről, hagyjuk langyosra hűlni, majd egyesével, elektromos habverővel elkeverjük benne a tojásokat.
3. A tésztát két adagban nyomózsákba töltjük, és forró olajba rudacskákat nyomunk belőle. Adagonként 1-2 perc alatt készre sütjük a fánkokat, majd kiszedve meghempergetjük őket a cukorban.
4. A mártogatóshoz összetörjük a csokoládét, lábosba tesszük, felöntjük a vízzel és a tejszínnel. Egy csipet sót adunk hozzá, és lassú tűzön összemelegítjük, amíg a csoki felolvad.

Fotó: Vrábel Kriszta