Lélek

Milyen hatással van a házasságra, ha nem értünk egyet a gyereknevelésben?

Csak egy anya tudja igazán, hogy mi a legjobb a gyerekének – tartja a mondás. No de mi van akkor, ha pont az apa az, aki másképpen gondolkodik ebben a témában? Veszélybe kerülhet a házasság, csak mert a szülők nem értenek egyet a gyereknevelésben?
b. molnár márk bertók gyula gyereknevelés házasság konfliktusmegoldási módok megoldatlan konfliktusok nevelési problémák nézeteltérések pszichológus szociális kapcsolatok

„Hányszor mondtuk már: azt a kis időt térden állva is kibírom! Csakhogy aminek tudjuk a végét, és a lefolyását is ismerjük, sejtjük, ahhoz lehet alkalmazkodni. Utána minden visszatér a megszokott kerékvágásba. Ez a helyzet más – hangsúlyozza Bertók Gyula pszichológus. – Fokozatosan lett egyre komolyabb, nem tudni, meddig tart, hogyan zajlik le, és mi lesz utána. Bármennyire is nem szeretnénk elfogadni, akár életveszélyről, súlyos anyagi nehézségek előrevetítéséről is szól a mostani szorongáskeltő helyzet. Mindez elszigetelve a megszokott szociális kapcsolatoktól, megfosztva a szokott és biztonságot adó rutintól, életviteltől. Ehhez mindenki másként alkalmazkodik, de mindenkinek valahogy alkalmazkodnia kell.

Folytatás a Meglepetés magazinban!

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete