Riportok

„Magamnak írom minden könyvemet”

Nemrégiben Budapestre látogatott a világhírű írónő, Cecelia Ahern. Az Utóirat, Szeretlek szerzője elárulta nekünk: ha annak idején, 21 évesen nem gyötri a depresszió, talán sosem lett volna belőle regényíró.
cecelia ahern gerald butler hillary swank ír bestsellerszerző lily collins p.s. i love you regényíró sam clafin szurovecz kitti utoirat szeretlek szerzője világhírű írónő

Gerald Butler, Hillary Swank, Lily Collins, Sam Clafin – csak néhány világsztár azok közül, akik Cecelia Ahern immár filmvászonra került történeteinek főszereplői. Nem csoda, hogy a hollywoodi hírességeknek kijáró izgalommal a gyomrunkban várjuk az ír bestsellerszerzőt, akiről percek alatt kiderül: nincs igénye különleges bánásmódra, csak érdekes beszélgetésre és sok nevetésre. Noha rögtön az első kérdésemet követően elárulja, az ő élete sem volt mindig vidám. „21 évesen épp csak végeztem a főiskolán, és rájöttem, hogy amit tanultam, az újságírás, egyáltalán nem érdekel – meséli Cecelia Ahern. – Otthon laktam a szüleimmel, nem volt munkám, és őszintén nem is tudtam, mihez kezdjek az életemmel. A belső bizonytalanságom miatt szorongani kezdtem, depressziós lettem és pánikrohamaim is voltak. Sokszor nem tudtam aludni sem, és az egyik ébren töltött éjszakámon a sok közül kipattant a fejemből az Utóirat, Szeretlek története. Ettől kezdve Holly és Jerry tragikusan gyönyörű szerelme nem hagyott nyugodni, és este tíztől reggel hatig nap mint nap írtam, csak úgy magamnak a könyvemet.” Ceceliának esze ágában sem volt kiadatni a művet. Kizárólag önmaga szórakoztatására írt, és amikor már kész volt néhány fejezet, megmutatta az édesanyjának, aki valósággal beleszeretett a lánya történetébe.

Folytatás a Meglepetés magazinban!

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete