Riportok

„A Jóisten mindenért megfizet, csak nem a hónap elején”

Amikor Jézus Krisztus azt mondja, hogy egy tevének könnyebb átmenni a tűfokán, mint egy gazdag embernek bekerülni a mennyeknek országába, arra a paradoxonra gondol, hogy általában nem a tehetős emberek jótékonykodnak. Pedig léteznek kivételek!
bakács tibor civil kezdeményezés ételosztás rászorulóknak helvei andrea heti betevő jótékonykodni jótékonyság nagy emese pataki gábor róder andrás

Öt évvel ezelőtt, december 29-én a Kisüzem nevű étterem szakácsa, Róder András felháborodásában kiabálni kezdett, hogy miért dobnak ki ennyi értékes alapanyagot, holott ezt mind megehetnék, akik éhesek! „Bandi azt tapasztalta, hogy mennyire sok pénzt költenek az emberek kajára, piára, miközben akár egy sör árából is kiadós, húsos ételt lehetne készíteni azok számára, akik éhesek. Összeálltak a haverok, első alkalommal ők finanszírozták az első fazéknyi ebédet” – így indult a Heti betevő nevű civil kezdeményezés. Pesti belvárosi értelmiségi társaságból verbuválódott a vezetőség, de ma már nemcsak a VIII. kerületben, hanem Székesfehérváron, Pécsen és Makón is osztanak magas gasztronómiai szinten megfőzött ételeket rászorulóknak. Helvei Andreával, Nagy Emesével és Pataki Gáborral arról beszélgetünk: miképpen lehet segíteni másokon?

Folytatás a Meglepetés magazinban!

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete