Riportok

„Világszabadalom lett a színtévesztést korrigáló szemüvegünk”

Vörösnarancs, bíbor, égővörös, vérszín, cinóberpiros, burgundi – sorolhatnánk a vörös megannyi árnyalatát, és akinek jó a szeme, látja a különbséget. Aki viszont színtévesztéssel született, az őszi táj szépségéből csak sárgás árnyalatokat érzékel. Vagyis érzékelt eddig. Dr. Ábrahám György szemüvege ugyanis korrigálni tudja a szem fogyatékosságát.
dr. ábrahám györgy magyar tudósok papp noémi szem szem genetikai hibája színek színkeverés színmérés színszűrés színtévesztés wenzel klára

Csendes a Budapesti Műszaki Egyetem Mechatronika, Optika és Gépészeti tanszéke, főleg a tanári szobák környékén. A folyosó végén dr. Ábrahám György szobája egyszerre iroda és kísérleti labor. Az egyik dobozban színes labdacsok vannak, a másikban hasonló színű festékek. A falon rajzok, görbék, fotók. Aki ide színtévesztőként tér be, az úgy távozhat, hogy már látja az összes árnyalatot. Nem varázslat, csak egy egyedülálló találmány jótékony hatása. De miért érdekel egy mérnököt a színskála?„Még jóval a rendszerváltás előtt megkereste a tanszékünket a kecskeméti konzervgyár, hogy segítsünk rajtuk – emlékszik vissza a kezdetekre dr. Ábrahám György.

Folytatás a Meglepetés magazinban!

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete