Riportok

„A lelkemből jön, tehát rólam szól”

Minden fogtechnikus meg van áldva manuális készséggel, hiszen az elengedhetetlen a munkájukhoz. Ilka Gábornál azonban ez a képesség művészi szintet ért el. 5-6 centis miniszobrait megcsodálhatták már Párizsban és Rómában, de tucatnyi hazai városban is volt már kiállítása.
debreczeni csilla fogsorok fogtechnikus ilka gábor kiállítás miniszobrok párizs róma szobrász viasz formázása viaszcsepp viaszfestéses

Közel 15 évnyi munka után jött a gondolat és az ihlet, hogy a fogászati koronákhoz és hidakhoz használt orvosi fémet kipróbálja másra is. A technika adott volt, csak fantázia kellett hozzá. Az első miniszobrot, egy szívvel formázott tonettszéket, egy farsangi mulatságra készítette, hogy megviccelje a barátait. Azzal ugratta őket, hogy képes lesz perceken át a homlokán megtartani egy széket. A tréfa telibe talált, mindenki nevetett a néhány grammos kis fémalkotást látva. A széket újabb tárgyak követték, később azonban jöttek a személyes indíttatású, érzelmeket és emberi kapcsolatokat vagy bibliai történeteket ábrázoló miniatűrök.

Folytatás a Meglepetés magazinban!

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete