Riportok

„Az érintés hiánya fájt a legjobban”

Míg a magyar kormány a napokban jelentette be a veszélyhelyzetet a koronavírus miatt, Kínában már sikerült megálljt parancsolni a kórnak. A pozsonyi egyetem tanára, Hizsnyai Tóth Ildikó műfordító két hónapot töltött a kínai karanténban, és most arról mesél, hogyan sikerült testileg és lelkileg is egészségesen túlélni ezt a kritikus időszakot.
b. molnár márk bizonytalanság fertőtlenítő kézmosás fertőzés fertőzésveszély hizsnyai tóth ildikó home office járvány karantén kína kiszolgáltatottság koronavírus maszk műfordító nemzetközi kapcsolatok egyetem védekezés vendégtanár veszélyhelyzet

Törékeny, mosolygós nő fogadja a Budapestről indított videohívásunkat a nyugat-kínai Hszián városában. Hizsnyai Tóth Ildikó optimista, teli szájjal nevet, az arcán azonban még így is látszik, hogy fáradt, és pokolian megviselték az elmúlt hónapok. És nemcsak azért, mert ezt az időszakot egy idegen országban és egy ismeretlen vírus okozta karanténban kellett töltenie, hanem azért is, mert tavaly augusztus 28-án, a ferihegyi repülőtéren szoríthatta magához utoljára azt, akit a legjobban szeret a világon, a fiát. A 29 éves András támogatta az egyetemi tanárként dolgozó Ildikót, hogy egyedülálló édesanyaként kiszakadjon a mókuskerékből, hogy ne csak a pozsonyi campus és az otthonuk legyen az élete, hanem lásson világot, és bátran jelentkezzen a Nemzetközi Kapcsolatok Egyeteme vendégtanárának Kínába.

Folytatás a Meglepetés magazinban!

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete