Otthon Riportok

Soha többé rendetlen szekrényt! Négy egyszerű lépés az átlátható szupergardróbhoz

Elege van abból, hogy amikor a legjobban siet, akkor nem találja a kedvenc blúzát? Kifolynak a szekrényből a pólók, nadrágok, és egyszerűen képtelen rendet tartani? Ha átvariálja gardróbját, emiatt nem fog többé fájni a feje.

Hogy gardróbunk áttekinthető legyen, az első és legfontosabb a szortírozás és a selejtezés. Pakoljuk ki teljesen a szekrényt, úgy, hogy egy öv, zokni vagy alsónemű se maradjon benne. Ezután válogassuk át a holmikat; alaposan gondoljuk át, mire van szükségünk, és mi az, amit már nélkülözni tudunk. Ezeket kimosva dobozoljuk be, és adjuk oda valamelyik jótékonysági szervezetnek.

Majd válogassuk szét a ruhákat: egy kupacba kerüljenek azok, amelyeket vállfán kell tartani, a nadrágok, pulóverek, kiegészítők, fehérneműk. Ennek alapján látjuk majd, hogy melyik fajtához mennyi helyre lesz szükségünk. Kezdjük el kisakkozni, hogy a szekrényen belül hogyan osszuk el ezeket a ruhákat.

Természetesen nem mindenkinek ilyen beosztású a gardróbja. Próbáljuk meg az adott lehetőségekből a legjobbat kihozni, miközben az alapgondolatot követjük.

Tippek a szupergardróbhoz

♦ Mindig vegyük a fáradságot, hogy mindent a helyére tegyünk vissza. A jól kialakított rend ugyanis napok alatt a múlté lehet.
♦ A blúzokon, ingeken a felső két gombot gomboljuk be, így nem fognak lecsúszni, és a szekrény aljában összegyűrődni.
♦ A vállfák egy irányba nézzenek, és az akasztó íves része nézzen kifelé, hogy könnyen le tudjuk szedni a rúdról.
♦ A táskákat tömjük ki újságpapírral, nézzenek egy irányba, és színek szerint csoportosítsuk őket. A sálakat is tegyük egy vállfára – a nadrágtartó részre –, így nem fognak összegyűrődni, a fémakasztójára pedig
a csatjánál fogva ráfűzhetjük az öveket.

Fotó: pexels

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete