Kezdjük elölről!
Ezt a diétát már az 50-es években is ismerték, illetve akkor állították össze, de napjainkban előkerült és újjászületett. A kúra 4 kiló fogyást ígér hetente, illetve azt, hogy a testünk később nem szedi vissza a leadott súlyfelesleget.
Lényege, hogy elégeti az elraktározott zsírt a szervezetből. Az elmélet megalkotója, Leslie Kenton szerint az ember teste úgy épül fel, hogy maga is harcol a pluszkilók ellen, és igyekszik mindent megtenni azért, hogy a súlyunk az alkatunknak megfelelő maradjon.
A helytelen étkezés, a mozgásszegény életmód és a rengeteg mesterséges adalékanyag, amit nap mint nap magunkhoz veszünk, meggátolja az anyagcsere és a kiválasztás zavartalan működését, így szervezetünk alulmarad a zsírpárnák elleni küzdelemben, és meghízunk. A megoldás egyszerű: vissza kell hozni azt az állapotot, hogy a test egyensúlyban legyen, hogy jó arányban raktározza, illetve égesse el a tápanyagokat. A római kúrát a szakemberek szerint érdemes kiegészíteni homeopátiás szerekkel vagy méregtelenítő gyógynövényteákkal.
Önmagukban ezek a szerek sem alkalmasak arra, hogy pillanatok alatt nádszálvékonyak legyünk. Mellettük először 5 napig olyan ételeket kell enni, amelyek sok rostot tartalmaznak, hogy a salaktalanítás beinduljon. Majd lehet folytatni a normál étkezést, természetesen a szénhidrátot és a zsírt elkerülve, csökkentve.
Az egész program 23 napig tart, eddig kell intenzíven méregteleníteni, és a nem kívánt túlsúly eltűnik, a szervezet működése visszaáll a helyes rendszerbe.
Reggelik
● egy tálka gyümölcssaláta idénygyümölcsből, egy kis poharas joghurt, egy nagy kanál zabpehely, egy csésze csalántea
● rántotta három tojásból, egy paradicsom, egy pohár friss céklalé
● két evőkanál teljes kiőrlésű zabpehely, egy pohár gyümölcsjoghurt (diétás), egy csésze zöld tea
● két szelet pulykasonka, egy paradicsom, 5 dkg feta sajt, egy csésze csalántea
Tízóraik, uzsonnák
Tízóraira és uzsonnára igyunk méregtelenítő gyümölcs- és zöldségleveket. Vagy együnk bármilyen gyümölcsöt, esetleg néhány szem olajos magvat. Válasszunk a főétkezések közül kedvünk szerint!
Zöld istenség (frissen facsarva): 60 ml répalé, 60 ml almalé, 60 ml céklalé, 60 ml brokkolilé, egy evőkanál petrezselyem, egy citrom leve
Popeye-puncs (frissen facsarva): 1 egész alma magokkal együtt, 4 vagy 5 répa, egy marok spenót, 1 uborka
Ebédek
● 15 dkg grillezett hal egy tányér párolt fokhagymás spenóttal
● egy tányér zöldbabfőzelék
● 15 dkg grillezett csirkemell, párolt zöldborsó
● 15 dkg grillezett pulykamell, párolt sárgarépa
Vacsorák
● egy bögre főtt cékla felaprítva, rokfort sajttal és szezámmaggal megszórva, balzsamecettel és olívaolajjal ízesítve
● 15 dkg grillezett hal, egy tányér citromos zöldsaláta
● egy adag görögsaláta
● egy adag bazsalikomos-mozzarellás paradicsomsaláta
Fotó: pexels