Sztárok

Szentgyörgyi Romeo: „Egyszer már majdnem megnősültem”

Az ország egyik legsportosabb agglegénye Szentgyörgyi Romeo. A hatszoros aerobik-világbajnok legutóbb a Ninja Warriorban bizonyított. De az hogy fordulhat elő, hogy a jó kiállású férfi még mindig nem találta meg az igazit?
ninja warrior személyi edző szentgyörgyi romeo

Egy edzőteremben találkozunk Romeóval. A 43 éves híresség jelenleg életmód-tanácsadóként és személyi edzőként dolgozik, miután befejezte a versenyszerű sportot. „Az életem ma már arról szól, hogy másoknak segítek. Nagyon élvezem a munkámat, ez is egy kihívás számomra” – mondja Romeo, aki mindig keresi az újabb és újabb megmérettetéseket. A Ninja Warriorba például azért jelentkezett, hogy megmutassa a fiataloknak, negyven felett is lehet egy ember jó kondícióban, ereje teljében. „Szerintem ez a verseny a magas, vékony srácoknak kedvez, az én alkatom izmosabb és zömökebb, de szerencsére erős a kezem, így nem okozott problémát a szorítás, végig tudtam menni az akadálypályán. Az pedig külön öröm, hogy a verseny közben új barátokra találtam, a többi ninjajelölttel egyfajta bajtársiasság alakult ki köztünk, a tévé-felvétel óta szinte napi kapcsolatban vagyunk egymással.”

Öt fontos pár-kapcsolata volt

Romeo egyébként is laza, barátkozó típus, ideje jelentős részét emberek között tölti. De nem csak a sport érdekli, hanem a pszichológia és a grafológia is. „A pécsi Janus Pannonius egyetem testnevelés szakán végeztem, de szeretek új területeket felfedezni. A fizikai erőnlét mellett az is fontos, hogy szellemileg friss maradjak. Érdekel az emberek kézírása és személyisége közötti összefüggés, ezért egy tapasztalt grafológustól magánórákat vettem. Nagyon élvezem, hogy a grafológia segítségével egy picit belelátok mások életébe, tulajdonságaiba” – árulja el Romeo. A saját magánélete azonban már nagyobb kihívás elé állítja a férfit, még nem találta meg a tökéletes társat. „Eddig öt fontosabb párkapcsolatom volt. Egyszer úgy éreztem, ő az igazi, a másik felem. El akartam venni feleségül, és hittem abban, hogy együtt öregszünk meg. Sajnos csak én gondoltam így, ő szakított velem. Ennek a kapcsolatnak köszönhetően tudom, hogy mi az, amit keresek egy nőben, és mi az, amit én tudok adni egy kapcsolatban. A házasságot egy életre szólóan gondolom, nem akarok úgy járni, mint a kortársaim, akik többnyire már többszörösen elvált emberek. Van egy idézet, ami nagyon megfogott, és amit magaménak érzek: Képtelen lennék olyan valakivel lenni, aki bizonytalan abban, hogy engem akar. Én tisztában vagyok azzal, hogy mit érek, hogy mit tudok adni, és ezért mit érdemlek. Megérdemlem, hogy az első és egyetlen legyek.”

Három kislányt szeret egyszerre

Romeo ugyan a másik felét keresi, de amíg nem találja, a szinglik életét éli. Mint megtudom tőle, nagyon családcentrikus. Öccsének kislányait, Annát (7), Lénát (5) és Olgát (3) szinte a sajátjaként szereti. „Sajnos a családom Pécsett él, így nem találkozunk minden nap, de igyekszem minél többször hazamenni a szüleimhez és az unokahúgaimhoz. Legutóbb a játszótéren Ninja Warrior-osat játszottunk, tanítgattam őket a mászókán ügyesen mászni. Remélem, ők lesznek a következő sportos nemzedék” – mondja nevetve, miközben a telefonját lévő videofelvételt mutatja, amit ő maga vett fel a gyerekekről. Romeo úgy véli, 43 évesen még nincs lekésve a gyerekvállalásról. „Sem fejben, sem testben nem érzem magam öregnek. Az életvitelem olyan, hogy szerintem egy huszonéves férfi is megirigyelhetné. Ha megtalálom a feleségem, utána azonnal jöhetne a közös baba! Házasságon kívül gyereket viszont nem szeretnék. Számomra fontos, hogy szerető és összetartó családban nőjön fel.”

Van egy szívfájdalma 

A szó ismét a sportra terelődik, hiszen még-iscsak az teszi ki Romeo hétköznapjait. Az egykori élsportoló nagy szívfájdalma, hogy nem indulhatott az olimpián. Ennek pedig egyszerű oka van. „Többször szóba került, hogy az aerobikot is felveszik az olimpiai versenyszámok közé. A Pécsi Sasokkal (a korábbi versenytársaimmal) ki is utaztunk a sydney-i olimpiára, hogy bemutatót tartsunk a sportágból, de nem sikerült elérni, hogy bekerüljön a versenyszámok közé. Sajnos ez azóta is így van” – mondja sóhajtva, így nem is csodálkozik azon, hogy jelenleg az aerobik nem olyan népszerű sportág, mint annak idején, a kilencvenes években. „Remélem, mire a keresztlányom, Olga nagyobb lesz, újra kedveltté válik az aerobik, és addigra talán már olimpiai versenyszám lesz.”

Ingyen segít lefogyni

Romeo mindenkinek szívesen segít, aki változtatni akar az alakján, az életmódján. „Van egy internetes blogom, az intenset. Ezen az oldalon tanácsokat kaphatnak tőlem. Olyan embereknek próbálok segíteni, akik nem jutnak el edzőterembe. Otthon végezhető gyakorlatokat mutatok be, fogyókúra és zsírégető témákban is adok ötleteket. Természetesen ingyenes oldalról van szó, mert fontosnak tartom, hogy minél több embernek legyen jó közérzete.”

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete