Sztárok

Tóth Andi: „Soha többet nem veszek fel piros pólót!”

Eseménydús időszakát éli Tóth Andi. Az X-Faktor korábbi győztese a december egy részét az afrikai dzsungelben töltötte, jelenleg pedig az RTL Klub népszerű Válótársak sorozatának egyik szereplője. Mindeközben a 19. születés-napjára készül, amit épp a napokban tölt be.
rtl klub tóth andi válótársak x-faktor

Tóth Andi még mindig a hatása alatt áll a dzsungeles kalandnak, és a Dél-Afrikában töltött két hét alatt bőven jutott ideje gondolkodni a jövőjén. „A legjobbkor jött nekem ez a kihívás, mert a tavalyi év első felében kicsit magam alatt voltam. Nem igazán találtam a helyemet, és éreztem, szükségem van új impulzusokra. Ezzel együtt az első négy-öt nap maga volt a pokol. Reggelente könnybe lábadt szemmel ébredtem. A látszat ellenére zárkózott lány vagyok, és kellemetlennek érzem, ha valakivel »jópofinak« kell lennem már akkor, amikor még nem is ismerem. Szerencsére az ötö-dik nap után sikerült feloldódnom, és nagyon megkedveltem Cicciolinát, Wossala Rozinát és Köllő Babettet” – meséli Andi, aki a dzsungelben töltött két hét alatt annyira megutálta a piros színt, hogy megfogadta, soha többé nem vesz fel piros pólót. „De még csak piros törölközőt sem fogok használni! Amikor itthon a kezembe került egy, azonnal elraktam a szekrény mélyére. Most úgy érzem, a piros színtől megcsömörlöttem, és egy életen át kerülni fogom.”

Londonban tölti a születésnapját

Andi azt meséli, a dzsungelben rájött, mennyi mindent nem látott még a világból. „Megfogadtam, ebben az évben legalább három külföldi városba elutazom. Napokon belül Londonba megyek a legjobb barátnőmmel. A 19. születésnapomat töltöm ott. Izgatott vagyok az utazás miatt, mivel legalább élesben is kipróbálhatom az angoltudásom, hiszen a nyelvvizsgámat épp karácsony előtt kaptam a kezembe” – meséli Andi, aki 15 éves kora óta célokat állít maga elé. „Miután megnyertem az X-Faktort, az volt a célom, hogy a közönség megszeresse a hangomat, most pedig az, hogy saját magamnak írjak számokat, ne csak énekeljem mások szerzeményeit. A legutóbbi dalom, az angol nyelvű Shouldn’t decemberben jelent meg, és ennek a számnak már én vagyok a dalszerzője és szövegírója is.” Andi nem mondott le arról a vágyáról, hogy Amerikában próbáljon szerencsét. „Sajnos itthon az énekesnők nagyon be vannak kategorizálva, nincsen nagy kiugrási lehetőség. Nálunk a férfi előadók jobban futnak, viszont Amerikában az énekesnőknek is nagy sikerük van. Úgy tervezem, 2019-ben megpróbálok hosszabb időt tölteni az Egyesült Államokban.” Nem véletlen az újonnan felvett Andee művészneve is, ami ezt a nagyívű tervet szolgálja. Egyelőre azonban most még itthon van, levelezőn végzi a gimnáziumot, és nagyon örül, hogy színésznőként is felfigyeltek rá. „Játszom a Madách Színház Nyomorul-tak című darabjában, illetve a Válótársakban is rendszeres mellékszereplő vagyok. Ez már a harmadik évad, amiben részt veszek, és még mindig meglepődöm, hogy mindenféle színészi képzettség nélkül olyan nagyszerű színészekkel dolgozhatok együtt, mint Scherer Péter, Balsai Móni vagy Lengyel Tamás.” Andi azt mondja, az első csók nagyon nehezen ment a kamerák előtt. „A történet szerint egy elkényeztetett, gazdag lányt játszom, aki ráadásul még fel is akarja szedni az egyik fiút. Én nem ilyen típus vagyok, ezért nagyon megviselt az a jelenet, amikor nekem kellett kezdeményeznem Tamásnál. Tomi nyugtatott és biztatott, hogy ez csak egy szerep, és ne vegyem halálosan komolyan a »filmes csókot«. Azt hiszem, tizenötödszörre sikerült felvenni úgy, hogy hitelesnek tűnjön a tévében, mert mindig elpirultam” – árul el egy kulisszatitkot. Andi egyébként a tévésorozat miatt változtatott a külsején, korábban a szőke hajszínt favorizálta. „Tinédzserként anyukámra akartam hasonlítani, ezért is melíroztattam a hajam. A tehetségkutatóban is így ismert meg a közönség. Aztán jött a Válótársak, és a rendező mondta, hagyjam meg az eredeti hajszínemet, az eredeti karakteremet. Most már nagyon szeretem, hogy sötétbarna vagyok, de eleinte nem voltam kibékülve vele.”

Két éve szingli

Andi már két éve szingli. Legutóbb a Spoon zenészével, Földesi Petivel volt párkapcsolata. „Megfogadtam, hogy szakmabeli pasim többé nem lesz! Nem akarok sem zenészt, sem színészt. És a nálam 25 évvel idősebb Pintér Tibor sem jöhet számításba!” – teszi hozzá nevetve. „Hozzám egy teljesen hétköznapi fiatalember lenne való, aki csak kicsit idősebb, mint én, és két lábon a földön jár. Nem művészlélekre vágyom, hanem egy megértő, normális srácra, aki már kitombolta magát.” Andi azt mondja, nem keresi a szerelmet, de azért titkon reméli, ez az év meghozza majd számára. „Miután 15 és fél évesen megnyertem az X-Faktort, Budapestre költöztem, de a szüleim Nagyváradon maradtak. Egy ideig a nagymamám itt lakott velem, aztán az édesanyámmal töltöttem kettesben néhány hónapot a fővárosban. Végül anya is visszautazott Romániába, így egy ideje már egyedül boldogulok.” Andinak nagyon fontos a távolban élő családja. A szüleivel minden nap beszél telefonon, és két-három havonta személyesen találkoznak. „A szüleim szeretnek Nagyváradon élni, ezért elvetettük azt az ötletet, hogy eladják a házukat, és Pestre költöznek. Az évek alatt rájöttünk, hogy mindenkinek az a legjobb, ha a saját életét valósíthatja meg. Anyáék Nagyváradon, a bátyám Németországban, én Magyarországon.”

Kikéri Szikora véleményét

Andi mentora Szikora Róbert volt, kapcsolatuk a tehetségkutató után sem szakadt meg. „Mielőtt elutaztam a dzsungelbe, elmentem hozzá, hosszasan beszélgettünk a házában. Robi nem örült annak, hogy egy ilyen típusú műsorban fogok szerepelni, de végül elfogadta az érveimet. Ő egy másik generációhoz tartozik, és szerinte egy énekesnek nincs szüksége valóságshow-kra. Én ezt máshogyan látom. Egy fiatal, kezdő előadónak muszáj a televízióban lenni ahhoz, hogy megismerjék az arcát és a nevét.” Eleinte arról is szó volt, hogy Robi ír majd dalokat Andinak, ez végül nem valósult meg. „Annyira különböző a zenei világunk, hogy felesleges lett volna erőltetni a közös munkát. A szívem mélyén egy rockos csaj vagyok, és csak az utóbbi időben fordultam a rádióbarát, poposabb slágerek felé.” Andi kétszer is indult A Dal című műsorban, de idén kihagyja. „Megviseli a versenyzőt, ha nem úgy alakulnak a dolgok, ahogyan hitt benne. Mindkét esetben nagyon bíztam a dalomban, mégsem nyertem, így elúszott a lehetőség, hogy én képviseljem az országot az Eurovíziós Dalfesztiválon. Idén a harmonikás Szabó Ádámnak drukkolok, vele nagyon jó barátok vagyunk. Megérdemelné, hogy ő nyerjen.”

Meglátogatná Cicciolinát

A dzsungel mélyén igazán baráti kapcsolat szövődött Andi és Staller Ilona között. A mai napig tartják a kapcsolatot a Facebookon. „Nagyon kedves nő, kellemes csalódás volt. Sokat beszélgettünk, és rájöttem, hogy az emberek félreismerik. Jóindulatú és szerény. Terveim között szerepel, hogy ősszel néhány napra kimegyek Rómába, és felkeresem” — mondja Andi.

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete