Sztárok

Péter Szabó Szilvia: „Az apró csodák számomra a legfontosabbak”

A napokban jelent meg Péter Szabó Szilvia új lemeze, Az ébredő, amelyhez kislányával, Emmával videoklipet is forgatott. Az énekesnő boldogan mesélt nekünk közös életükről!
az ébredő péter-szabó szilvia szurovecz kitti új lemez

Az elmúlt tíz esztendőben nagyon sok változás volt Péter Szabó Szilvia életében: egy magánéleti válság miatt egészen Ausztráliáig menekült, majd évekkel később, amikor hazatért, megtalálta a párját, és nem sokkal később megszületett a kislányuk, Emma. Mint mondja, ezalatt az időszak alatt számos lelki változás lezajlott benne, felismerte, mi az, ami oly sok éven át a boldogsága útjában állt, és teljesen átformálta önmagában a világról alkotott képét azért, hogy nőként, énekesnőként és édesanyaként is kiteljesedhessen. „Az Ébredés című albumom maximálisan az új életszemléletem a világra való kivetülése – meséli Szilvi. – Az üzenet, amit mindenképp szerettem volna átadni vele a közönségemnek, az, hogy ne felejtsük el észrevenni nap mint nap a körülöttünk lévő, apró csodákat. Járok-kelek az utcán, és azt látom, hogy az emberek folyamatosan a telefonjaikba mélyednek, nem figyelnek egymásra és a körülöttük lévő világra. Megesett már, hogy valaki nekem jött a járdán, mert csak a kijelzőjét bámulta. Arra gondolok, hogy a kütyüfüggőség már nem csak a lélekre, hanem a testi épségünkre nézve is veszélyes. Régebben, és szerencsére csak az újdonság varázsa miatt, én is voltam Facebook-függő, de rájöttem, ha ezt csinálom, a valódi életem legszebb eseményeit mulasztom el megélni. Az, hogy rátaláltam a páromra, majd később megszületett a kislányunk, Emma, mindent megváltoztatott bennem. Persze, ez a változás már Ausztráliában elindult. Ott kezdett el rólam leválni az a burok, amit a korábbi csalódások miatt építettem magam köré, és elkezdtem nyitni az emberek felé. Talán nem csoda, hogy szinte amint hazajöttem, rám is talált a szerelem.”

Lánya mellett nincs mozgáshiánya

Szilvi az elmúlt évben óriási lelkesedéssel készítette az új lemezét. A Te és én című dalához klip is készült, amelyben egy villanásra totyogó kislánya, Emma is feltűnik. „A Te és én mindenkinek mást jelent, számomra a kislányommal közös, meghitt, bensőséges világunkat – mondja Szilvi. – Épp ezért, nagyon fontosnak tartottam, hogy a klipben ő is szerepeljen. Szerencsére nagyon jól érezte magát a forgatáson. Voltaképpen csak annyi volt a feladata, hogy egy palackpostával a kezében szaladjon oda hozzám, és ugorjon a karomba. Emma nagyon ügyes volt, másodjára sikerült is felvennünk a jelenetet. A klipben feltűnik egy kiskutya is, azt kergette egész nap! Különös, hogy Emma pontosan egyéves volt, amikor megtette az első lépéseit. Anyukám és én voltunk vele, amikor egyszer csak elengedte az addig biztos támaszt jelentő kanapét. Lélegzet-visszafojtva figyeltük, hogy most mi lesz, de olyan magabiztos, határozottan kezdett lépegetni, mintha világéletében ezt csinálta volna. Lassan már a futás is menni fog neki! Az biztos, hogy nincs mellette mozgáshiányom” – mondja nevetve az énekesnő.

Élménydús gyerekkort ad Emmának

Szilvi kislánya ugyan még nagyon kicsi, de azt már most eldöntötte, nem fogja hagyni, hogy Emma a kütyüvilág függőjévé váljon. „Tudom, hogy nem lesz könnyű dolgom, mert a kislányom már most élénk érdeklődést mutat a telefonom iránt – meséli. – Nem szoktam neki odaadni, mindössze reggel, az ágyban nézünk meg rajta egy részt a Bogyó és Babócából. Nyilván elkerülhetetlen, hogy előbb-utóbb ő is internetezzen, de szeretném, ha a gyerekkora, ameddig csak lehet, és be nem szippantja az intézményrendszer, nagyon-nagyon élménydús legyen. Fontos számomra, hogy Emma gombnyomkodás helyett építsen homoktortát, fűzzön virágból koszorút és préseljen száraz leveleket, hiszen nagylányként ezek lesznek majd a legszebb emlékei. Meg szeretném őt tanítani arra, hogy meglássa az apró csodákat, amelyek körülöttünk vannak, mert ezek a legfontosabbak, ezek teszik széppé a szürke hétköznapokat. Olyan sokáig tartott, mire én ráébredtem erre, és szeretném, ha ez a szemlélet hamar beépülne a kis személyiségébe.” Szilvi elárulta, nagyon fontos dolgokat azért megtartott a múltjából: egykori zenésztársait. Új lemezét hajdani szerzőivel együtt készítette, és a dallamvilágba szőtt népzenei motívumok, a szeretettel teli, életigenlő szövegek Szilviék egykori legendás együttesének világát idézik. „A Nox a Péter Szabó Szilvia-produkcióban él tovább, és a koncertjeinken a saját, új dalaim mellett felcsendülnek a hajdani együttesünk legnagyobb slágerei. Egyelőre még nincsenek táncosok mögöttem a színpadon, de már erre sem kell sokat várni. Nagyon boldog az életem, azt hiszem, semmi okom panaszra!” – búcsúzik mosolyogva Szilvi, mert Emma visszaköveteli magának az anyukáját. Kezdődik a délutáni baba-mama játék.

Miért szerepel keveset?

Szilvitől sok rajongója kérdezte, mi az oka annak, hogy ő maga olyan keveset látható a Te és én című dala klipjében. „A klip történetével, mondanivalójával szembeni alázat és szeretet volt ez részemről — mondja Szilvi. — Szerettük volna a felvett snittekkel a lehető legtöbbet elmesélni az emberi kapcsolatok lényegéről, arról, hogy mi az, ami igazán fontos az életben. Hogy aki még nem tette meg, az ébredjen fel, ébredjen rá erre, hiszen sosem késő. Amit képviselek, azzal inkább közölni szeretnék, és ahogy telik az idő, egyre inkább így van ez a lelkemben.”

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete