Konyha Sztárok

A Konyhafőnök Evelinje: A kapcsolatomnak azért lett vége, mert a karriert választottam

A 24 éves sándorfalvi lány mögött kalandos élet áll. Élt már Amerikában és Kínában. Miközben a szegedi egyetemre járt, tartalékos katonának is kiképezték, és a kétkezi munka sem esik nehezére.

Feltűnő és határozott jelenség, aki szereti, ha a dolgok úgy alakulnak, ahogy eltervezte. A Konyha­főnökbe is azért jelentkezett, hogy ország-világnak megmutathassa a tudományát.

– Senki sem tanított főzni, a párom miatt kezdtem el 18 évesen. Akkor költöztem el először otthonról, és nem akartam szégyenben maradni. Arra vágytam, hogy olyan nő legyek, akinek megdicséri a főztjét a férfi– meséli Evelin. A kapcsolatnak három év után vége lett, de a lánynak nem akaródzott kimenni a konyhából, inkább tovább tökéletesítette a tudását. „Olyan kiváló háziasszony szeretnék lenni, mint Bangó Margit! Sok receptet lestem el tőle, és fejlesztettem tovább a saját stílusomra.”

Kínai hódolója is akadt volna

– Nekem az édesapám a példaképem. Erős, karizmatikus, dolgos ember. Sikeres vállalkozó, sertéstelep-tulajdonos. Ugyanilyen határozott férjre vágyom, de nagyon nehéz a mai világban normális fiatal férfit találni. A pasik általában uralni akarják a nőket, de engem nem lehet. A komoly kapcsolatomnak is azért lett vége, mert inkább a karriert választottam. Sok minden érdekel a világból, nem hagyom magam befolyásolni.

Evelin már a gimnázium évei alatt az angol mellett kínai nyelven is tanult, ennek köszönhetően jutott ki az Egyesült Államokba, majd később egy évre Kínába.

– Először egy amerikai gyerektáborban dolgoztam, de közben megpályáztam egy kínai ösztöndíjat. A kínai állam fizette az oktatást és a szállásomat. Szerettem Sanghajban lakni, csupa érdekes emberrel és helyzettel találkoztam. Például vannak házasságközvetítő piacok, ahová a szülők magukkal viszik a gyerekeik fényképét, a fotó hátuljára pedig ráírják a fontosabb adatokat. Sokszor a szülők segítenek megtalálni a jövendőbeli menyasszonyt, vőlegényt a gyermekük számára – meséli az élményeit, miközben megtudom tőle, hogy helyi hódolója is akadt volna, de a szerelem helyett inkább a tanulásra és a munkára koncentrált.

Evelin az édesapjával (Fotó: saját)
Evelin az édesapjával (Fotó: saját)

A suli mellett csoportos angolt tanítottam kínai gyerekeknek. A fizetésemből pedig elmentem a rizsföldekre és az Avatar-hegységbe, ahol a népszerű mozifilmet forgatták.

Bakának is nagyon ügyes volt

A világjárás után Evelin újabb izgalmakra vágyott, de nehezen találta a helyét Sándorfalván.

– Adrenalinra volt szükségem. Szerencsére az utcán megláttam egy katonai toborzóplakátot, úgy éreztem, ezt nekem találták ki. Magas sarkú cipőben, műszempillával és vörösre festett ajkakkal mentem be a sorozásra. Nagyon meglepődtek, amikor fiúkat megszégyenítő módon nyomtam le a fekvőtámaszokat. Azonnal felvettek. Később is a legügyesebb bakák között tartottak számon, 15 másodperc alatt szedtem szét a karabélyt – meséli nevetve. Evelin sikeresen elvégezte az alapkiképzést, tartalékos katona lett, csak azt sajnálja, hogy az uniformist vissza kellett szolgáltatnia a honvédségnek.

Hobbiból szakma

Szerinte a magas sarkú cipő, a kalap és a bunda egy nő gardróbjából nem hiányozhat.

– Igényes vagyok a megjelenésemre. Megkeresem a pénzt a ruhákra, a kiegészítőkre, nem kell engem eltartani. Most még csinosabbnak érzem magam, mert 25 kilót fogytam.

Három szakmája és egy diplomája van. Jelenleg a szegedi egyetem nemzetközi kapcsolatok mesterszakát végzi, de közben műkörmösként dolgozik.

– Nem akartam én ezt komolyan csinálni, csak hobbiból. Tavaly a hazai műkörmös kupára is beneveztem, és két kategóriában második helyezett lettem, ez újabb lendületet adott, hogy érdemes csinálnom.

Úgy véli, öt éven belül saját szépségszalonja és egy jól menő étterme lesz. Legmerészebb álmában pedig arra gondol, hogy példaképe, Bangó Margit egyszer nála vacsorázik. Nem csodál­koznánk, ha összejönne!

Kiemelt kép: Saját

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete