Lélek Sztárok

Korda Györggyel kiszúrt Vajna Timi, Sárközi Ákos 007-es ügynök lenne: sztárok, akik magukat alakították a vásznon

Megoszlik a sztárok véleménye arról, vajon nehéz vagy könnyű önmagukat eljátszani a tévéképernyőn vagy a mozivásznon. Egy biztos, mindenki sikerrel vette az akadályt.

Korda György és Balázs Klári: Pappa Pia

A 2017-es film első jelenetében az Országházzal szemben, a túlparton egy motorcsónakban éppen videóklipet forgat Korda Gyuri és Balázs Klárika. Csakhogy elhúz előttük egy jetski, rajta három csinos lánnyal, többek közt Vajna Timivel, s Gyuri bácsi utánuk ered a motorcsónakkal. Csak azt felejti el, hogy Klárika is mögötte ül, aki így beleesik a folyóba. „Kiszúrt velem Timi, mert úgy száguldozott, hogy alig bírtam követni” – mondta nevetve Korda.

Rózsa György: Barátok közt

Az ismert televíziós a Barátok köztben alakította magát 2014-ben. Korábban is kapott már szerepet magyar filmekben, Jancsó Miklós Oda az igazság! című mozijában, de sorozatban soha. A szerepe szerint jeges joghurtot kellett ennie Nyári Diával. „A jelenetet többször is fel kellett venni, annyi ilyen édességet ettem, mint még életemben soha. Viccelődtem is, hogy elképzelhető, le kell mondjam a milánói Scalában meghirdetett fellépésemet, mert a torkom nem bírja a sok hideget” – humorizált akkor, majd hozzátette: „A legnehezebb talán az, amikor az embernek saját magát kell alakítania.”

Sárközi Ákos: Keresztanyu

A sorozatban a Sajgál Erika által játszott Krisztina Tatarenko jelentkezik A Konyhafőnök című műsorba, ahol találkozik kedvenc séfjeivel. Majd bizonyítani kezdi, hogy harmincévnyi háziasszonykodás után neki helye van a gasztroshow-ban. A jelenetekben elsősorban Sárközi Ákos instruálja, akinek megremegett a lába, hiszen míg A Konyhafőnökben zsigerből nyomja a kritikákat a versenyzőknek, most megtanult szöveget kellett szóról szóra mondania. „Korábban szerettem volna színész lenni, de nem volt meg hozzá a vénám, így inkább táncos akartam lenni. Az sem lettem, de ki tudja, a Keresztanyu-beli szereplésem után lehetek még James Bond is – viccelődött a felvétel után Ákos.

Köllő Babett: 200 első randi

Még a Feleségek luxuskivitelben című reality első részében megígérte, hogy egy ország fogja megtudni, ki is az a Köllő Babett. Igaza lett. 2019-ben már szerepet kapott a 200 első randi című sorozatban, ahol saját magát, az akkor már Szombathelytől Nyékládházáig ismert Köllő Babettet alakította. Szerepe szerint egy jótékonysági esemény műsorvezetőjének kérik fel, a rendezvényen aztán akad némi meglepetés, mert megjelenik egy ellenfele.

Fördős Zé: Barátok közt

Hét évvel ezelőtt döntőbírót alakított a szériában „Soha nem szerepeltem napi sorozatban, semmilyen színészi előéletem nincsen. De nem is vártak tőlem nagy alakítást, csak önmagamat kellett adnom” – fogalmazott akkor Zé, aki egy jegesdesszert-versenyen vett részt Bözsi mamával és Petivel együtt, majd eldöntötte, kié a jobb. A forgatókönyvírók nem érték be ennyivel, szőttek neki egy rövidke szerelmi szálat is, eszerint Zé a Nagy Alexandra által alakított Alizhoz próbált közeledni, nem sok sikerrel.

Fenyő Miklós: Made in Hungária

A hatvanas évek Budapestjén játszódó, 2009-ben bemutatott mozi azt az epizódját mutatja be Fenyő Miklós életének, mikor négy év Amerika után, kénytelen-kelletlen szüleivel hazatérnek a kommunizmusba, s egy sikeres Ki mit tud?-nak és a puhuló rendszernek is köszönhetően megalapítja a legendás Hungária együttest. Bár az énekest Szabó Kimmel Tamás alakítja, a mozi végén Fenyő Miklós is feltűnik egy dal erejéig, bizonyítva évtizedeken átívelő karrierje sikerét.

Szöveg: Szabó Csaba

Fotó: Gálos Mihály Samu, Dfp/Schumy Csaba, Tv2, Rtl, Intercom, Viasat/Labancz Viktória

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete