Konyha Sztárok

Liptai Claudia a férjéről, Ádámról: „Szerencsém van vele, hogy van egy női énje”

A főzés az alapanyagok beszerzésével kezdődik. Tudja ezt jól Claudia is, aki kifejezetten szerencsésnek érzi magát, hogy férje ezt a terhet is gyakran leveszi a válláról.

Manapság tudatos vásárlásnak hívjuk, ami a nagyanyáink idején egy ügyes háziasszony ismérve volt. Hisz ahhoz, hogy egy édesanya mindennap meleg ételt tudjon a családja elé tenni, először is tele kell lennie a kamrának a megfelelő alapanyagokkal, aztán az is fontos, hogy a főzés során minden összetevőt felhasználjunk, semmi ne kerüljön a szemétbe.
Liptai Claudia a Nem beszélünk zöldségeket című YouTube-sorozatban két, szintén híres családanyával, a színésznő Farkasházi Rékával és a Bestiák egykori énekesnőjével, Moór Bernadett Bedhyvel arról beszélgetett, hogy kinek mit jelent a főzés és a vásárlás.

Rékával és Bernadettel a vásárlási szokásaikról is beszélgettek

Mindhárman egyetértettek abban, hogy egy anya számára fontos és jó érzés, hogy egészséges és változatos ételt készíthet a gyerekei számá­ra. A főzés a szeretet és a gondoskodás egyik kifejezőeszköze, az egészséges étkezés pedig hozzájárul ahhoz, hogy a család minden tagja jól teljesítsen a hétköznapi teendői közben.

„Be kell vallanom, hogy régen nagyon sok mindent kidobtam, mert nem használtam fel, vagy rájöttem, hogy mellényúltam az üzletben. Ma már sokkal tudatosabb vagyok, de nálunk Ádám hatékonyabban vásárol, és a hűtőszekrénybe is átláthatóbban pakol, mint én. Szerencsém van vele, hogy van egy ilyen női énje. De valahogy én mindig jobban tudom, hogy mi van otthon, és mi nincs” – mesélte a műsorvezetőnő, aki korábban tartott az online bevásárlástól, de rádöbbent, hogy rengeteg időt spórolhat meg vele.

Ádám és Panka imádja a főztjét

„Kétgyerekes édesanyaként megnyugtató érzéssel tölt el, ha tele van a hűtő, a spájz, ha van hová nyúlni, amikor megéheznek.”

Vásárlási szokásait mostanában a 16 éves Panka lánya is alakította, aki a keleti ételek kedvelője lett, és vegetáriánus, így még több zöldséget vesznek, mint korábban. „Nem tudom, milyen vegetáriánus, mert a rántott hús és a húslevesem az jöhet” – mondta Clau a tőle megszokott humorral, de látszott rajta, hogy kifejezetten örömmel tölti el, hogy a lánya szereti a főztjét.

kedvencük a chilis bab

A jókedvű beszélgetés során kiderült, hogy Bedhy és Farkasházi Réka is gyakran készít a családjának chilis babot, amihez mindketten konzervkukoricát és konzerv vörös babot használnak, mert így pillanatok alatt megvan a két napra elegendő étel. Márpedig egy anyuka életében, akinek több fronton is helyt kell állnia, az idő az egyik legfontosabb tényező.

Fotó: Schumy Csaba, Dfp/Kunos Attila

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete