Lélek Sztárok

Soha nem engedi el többet a kezét: véletlenül bukkant 22 éve nem látott unokaöcsére Zoltán Erika

Az élet nagy rendező. Az énekesnő egy tévéműsornak köszönhetően találkozott újra az unokaöccsével, Danival. Megfogadták, hogy soha többet nem engedik el egymás kezét.

Izgalmasan alakult az elmúlt időszak Erika számára. „Váratlanul ért, hogy felbukkant az életemben az unokaöcsém, Solner Dani. Utoljára ötéves kissrácként láttam őt, amikor eljött beiratkozni a táncstúdiómba. Egy lelkes, szőke kisfiúra emlékszem, de mivel viszonylag hamar kimaradt a tánciskolából, a kapcsolat valahogy megszakadt köztünk” – árulja el az énekesnő, aki a véletlennek köszönheti, hogy 22 év után újra találkozott a fiatal családtagjával.

Az unokaöcs, Dani is meghívást kapott a családi ebédre

„A Csináljuk a fesztivált! felvétele előtt egyenként bemutatkoztam a tévéműsorban szereplő táncosoknak. Dani ekkor mondta el, hogy mi rokonok vagyunk. Megmondom őszintén, nem ismertem meg, de nagyon örültem, hogy van még egy profi táncos a családunkban. Annak idején én is táncosnőként kezdtem a pályámat, így mindig közel álltak a szívemhez a táncosok. Megbeszéltük, hogy most már nem veszítjük el egymást szem elől, kapcsolatban maradunk. Szeretném, ha Dani a jelentősebb koncertjei­men velem táncolna a színpadon.”

Még együtt laknak a lányukkal

A családban nem Dani az egyetlen táncos. Erika 25 éves lánya, Zoé is táncoktatóként dolgozik. „Zozikám nagyon szeret gyerekekkel foglalkozni, táncot tanít nekik, felnőtteknek pedig személyi edzéseket tart. Azt látom, hogy jól bánik az emberekkel, kedves, türelmes, mosolygós lányom van. Ritka jó a kapcsolat köztünk.”

Lányuk választottját, Renét nagyon megkedvelték

Zoé még a szüleivel él, és Erika nem lát ebben semmi kivetnivalót. „Tudom, hogy az az élet rendje, hogy egyszer majd leválik rólunk, de én örülök, hogy ez még nem történt meg. A lányom barátját, Renét is nagyon megszerettük. Négy éve vannak együtt. Olyan szerencsésen alakult, hogy René szüleivel és három húgával is kiváló kapcsolatban vagyunk. A két család rendszeresen csinál közös programokat, nyáron együtt szoktunk nyaralni.”

Erika nem akarja sürgetni az időt. Szívesen látná ugyan a lányát hófehér menyasszonyi ruhában, de szerinte mindennek eljön az ideje. „Robival hét évig éltünk együtt, és csak utána házasodtunk össze. Kifejezetten jónak tartom, ha a megismerkedés után nem azonnal ugrunk bele a házasságba, hanem előbb kiismerjük egymást. Az együtt töltött idő minket igazol. Január 3-án volt a 26. házassági évfordulónk, és ha hozzáadjuk azt a plusz hét évet, az már 33! Az évfordulónkat mindig megünnepeljük. Általában elmegyünk egy wellnesshétvégére, vagy legalább egy romantikus vacsorára. Szokták is kérdezni tőlünk, hogy ennyi év után mit tudunk még egymásnak mondani? Megnyugtatok mindenkit, nagyon sok közös témánk van. Boldog házasságban élünk. Mindketten úgy érezzük, megtaláltuk a másik felünket.”

Boldogan lesz nagymama

Nem csinál titkot a korából, betöltötte a hatvanat. Akár már nagymama is lehetne. „Mostanában rengeteg barátnőm lett nagymama. Én is szeretnék az lenni! Tyúkanyó vagyok, imádok gondoskodni a családomról. Robival megbeszéltük, hogy olyan nagyszülők leszünk, akik mindig ott vannak, ha segíteni kell. Támasza akarok lenni az egy szem lányomnak és a leendő unokámnak. Tudom, hogy imádni fogom a kicsit, de azt is tudom, hogy aggódós nagymama leszek, a széltől is óvom majd a gyereket” – árulja el nevetve.

Erika nagyon szerette a saját nagyszüleit. Sajnos már egyikük sem él, de az emlékek nem fakultak meg. „Az apai nagymamám Pestszentlőrincen lakott, gyerekként mindig biciklivel mentem át hozzá. Volt egy zongora a házban, gyakran ült le elé játszani. Szívesen hallgattam, a zene szeretetét tőle örököltem. A másik nagymamám volt számomra az idea­lizált nő. Dekoratív, szőke hölgy volt. Egy halvány pír mindig volt az arcán, és egy kis rúzs a száján. Együtt laktunk, sokszor vigyázott rám.

A húgát három éve nem látta

A testvére Amerikában él. Csak az édesapjuk közös

Erika családcentrikus, ezért is várja, hogy újra találkozzon a testvérével. „Tündi Amerikában él, és sajnos a pandémia óta nem találkoztunk személyesen. Utoljára 2019 nyarán járt nálunk. Akkor egy hónapot töltöttünk együtt, millió közös programot csináltunk. Azt terveztük, hogy a novemberi hálaadás ünnepre kiutazunk hozzájuk New York államba, de nem jött össze, mert betelt a naptáram fellépésekkel. Jó lenne, ha minél előbb újra átölelhetnénk egymást. Azt még nem tudom, hogy Tündinél vagy nálam találkoznánk-e, de ha én leszek a vendéglátó, akkor az unokaöcsém, Dani is meghívást kap a családi ebédre.”

Világsztárokkal szerepel egy színpadon

Énekesnői karrierje 36 éve töretlen. A retróhullámnak köszönhetően számos fesztiválon fellép. Legközelebb többek között Lou Begával és Dr. Albannal látható egy színpadon az MVM Dome-ban. „DJ Dominique meghívására én is ott leszek az év első fergeteg partiján január 14-én. Látványos produkcióval, tánckarral és Király Beáta divattervező csodálatos fellépőruháival készülök a show-ra” – árulja el Erika.

Fotó: Borzi Vivien, Belényesi Alexandra-Iambexa, Toroczkay Csaba, Privát

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete