Lélek Sztárok

A távolság szakítja szét Maksa Zoltán családját: „Sajnálatos módon csak kétszer találkoztam az unokámmal, Auréllal”

Három évtizeddel ezelőtt a Humorfesztiválon tűnt fel egy bajuszos fiatalember. Az arcszőr azóta a védjegyévé vált, csakúgy, mint a Maksa Híradó című szórakoztató műsora. Hol tart most az élete?

Az utóbbi időben mintha kevesebbet szerepelne a televízióban. „Ez nem rajtam múlik! Jönnek a fiatalok, a Dumaszínházasok, most ők a kurrens humoristák. Elfogadtam, hiszen ez az élet rendje. Szerencsére falunapokra, rendezvényekre még hívnak, és a Rádiókabaréban is rendszeresen hal­lható vagyok a Kossuth Rádión. Továbbá a Maksa-humorörökséget töltögetem fel a saját YouTube-csatornámra. Télen kicsit kevesebb fellépésem van, de legalább több időm jut a 17 éves lányomra, Boglárkára” – mondja.

Lánya, Boglárka filmes szeretne lenni

Zolinak két házasságából két lánya született. Júlia Éva 34 éves, és Mexikóban él, a kisebbik gyermeke gimnazista. „A nagylányom révén nagypapa vagyok. Sajnálatos módon csak kétszer találkoztam az unokámmal, Auréllal. A köztünk lévő távolság miatt videóhívásban látjuk egymást. Fáj a szívem, mert a kislegényt már elveszítettem. Nem hiszem, hogy mexikói állampolgárként valaha Magyarországon szeretne élni.”

Szerencsére Zoli nem maradt gyerektársaság nélkül. „A vá­lásom után az egykori feleségem vidékre költözött, a közös lányunk pedig a tanulmányai miatt velem maradt. Bogi filmesnek készül, mozgókép és animációs szakra jár. Két évvel ezelőtt a kertünk végében lévő csirkeólból csináltam egy stúdiót, ott veszem fel a műsorom képi elemeit. Szerintem a lányom és én a jövőben összedolgozunk majd. A tervek szerint én csinálnám az aláfestő zenét a mozgóképes alkotásaihoz, mivel hobbiból aktívan zenélek” – árulja el az édesapa.

Zoli nagyon tehetségesnek, szorgalmasnak tartja a gyermekét, és örülne annak is, ha a lányának komoly udvarlója lenne. „Drukkolok, hogy sikerüljön Boglárka magánélete. Várom, hogy felbukkanjon mellette egy olyan fiú, aki a lelkével is foglalkozik, és szex előtt legalább a keresztnevét megkérdezi” – mondja viccesen Maksa.

Szabadidejében villanyvonattal játszik

A nagy nevettetőnek a tavalyi, 60. születésnapján könny­csepp szökött a szemébe. „Elgondolkodtam azon, hogy mire jut még időm, és miről kell lemon­danom az életemben. Imád­tam volna pilóta vagy mozdonyvezető lenni, de már egyik sem leszek. Fiúgyerekem sem fog születni, pedig nagyon vágytam rá. Régebben arról álmodoztam, hogy a kisfiamnak ajándékozom a villanyvasutamat. Most én játszom vele. Nem bánom, hogy megmaradtam gyermeklelkű felnőttnek, így legalább könnyebb elviselnem az élet nehéz­ségeit.”

Fotó: Olajos Piroska

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete