Lélek Sztárok

Korhatártalanul Endrei Judittal: Gyűjtsünk élményt!

Van itt Szentendrén egy nőkből álló baráti társaságom, sok éve tartozunk össze. Olykor jótékonykodunk, olykor valami „okos” programot szervezünk, kirándulunk, de azt is nagyon szeretjük, amikor „csak úgy” összejövünk.

Tudom, van, aki ezt a mondatot elolvasva rögtön arra gondol: „nekem nincs időm, nincs pénzem élményeket gyűjteni.” De biztos, hogy csak anyagiak árán tudunk élményekhez jutni? Előbújt megint belőlem a valamikori magyar­tanár, és megnéztem, hogy a szótár mit is ír e kifejezés kapcsán. Élmény: személyessé vált tapasztalat, lelkileg is átélt esemény, történés, amely mélyebb hatást tesz ránk. Talán az lesz a legegyszerűbb, ha most sorra veszek néhány olyan pillanatot, amiktől az elmúlt hetekben jobban éreztem magam, amik feltöltöttek. Mindjárt hadd kezdjem egy mai, igencsak apró élménnyel! Sokszor gyalogolok végig a Duna partján – már a víz látványa is élményszámba megy, megunhatatlan, megnyugtató. Amikor e sorokat írom – mert jó előre dolgozunk egy magazinnál –, április közepe van. Már napok óta türelmetlenül lestem az eget, ideje lenne, hogy megérkezzenek a fecskék. És lám, ma egyszer csak ott köröztek a fejünk felett! Annyira megörültem ezeknek az apró lényeknek, boldogan vettem tudomásul, visszajöttek, újra itthon vannak!

Van itt Szentendrén egy nőkből álló baráti társaságom, sok éve tartozunk össze. Olykor jótékonykodunk, olykor valami „okos” programot szervezünk, kirándulunk, de azt is nagyon szeretjük, amikor „csak úgy” összejövünk. Utoljára néhány hete nálam töltöttünk el egy kellemes estét. A lányok kitűnő háziasszonyok, így aztán igazi terülj asztalkámat varázsoltunk. Órákon keresztül beszélgettünk, jókat nevettünk, meg szomorkodtunk is, hogy aztán megint jókedvre derüljünk. Szeretjük, támogatjuk egymást, élvezzük egymás társaságát. Ugyanígy jóleső érzés, amikor leülök valakivel beszélgetni a kamera előtt. Minden percét élvezem, el is felejtem, hogy „dolgozom”.

Ráhangolódom a vendégemre, érzem, ahogy áramlik közöttünk az energia. Amikor vége a felvételnek, szinte sajnálom. Az pedig tetézi az elégedettségemet, hogy a beszélgetőtársaimon is látom, érzem, jólesett nekik ez az együttlét, a beszélgetés. Tehát mit is jelent élményeket gyűjteni? Valami olyat csinálni, amitől az öröm érzése árad el bennünk, feltöltődünk, jó szívvel gondolunk vissza az adott pillanatra, eseményre. És minél több élményt gyűjtünk, annál gazdagabbnak érezzük magunkat.

Szeretettel: Judit

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete