Lélek Sztárok

Elfeledett szerelmi történetek: 9 sztárpár, akik valaha egymásért éltek – az utolsóra már senki sem emlékezett

Mivel a legtöbbjük ma már más oldalán boldog, el is felejtettük, hogy ők valaha szerelmesek voltak. Ám hosszú távon nem működött a kapcsolat, így maradtak a szép emlékek. Most felelevenítjük őket!

Ábel Anita és Hajdú Péter: Házasságról is beszéltek

A 2000-es évek elején jártak. Hajdú akkoriban azt mesélte Anitáról, hogy ő volt az a nő, aki gyökeresen megváltoztatta. Úgy mondta, feleségül is vette volna, és a kapcsolatot állítólag annyira komolyan gondolták, hogy közös telket vásároltak a Balatonnál. Két évig tartott a románcuk.

Járó Zsuzsa és: Bede-Fazekas Szabolcs: Szülinapi meglepetés

Zsuzsa éppen a 18. születésnapján jött össze az akkor majdnem harmincesztendős Szabolccsal, akihez nem sokkal később hozzá is ment. Pár év múlva pedig elvált tőle. Ki gondolta volna, hogy sok évvel a történtek után a Drága örökösök című sorozatban együtt lesznek országos sztárok?

Vári Éva és Haumann Péter: Öt évig tartott

A művésznő 1968–1973 között Haumann Péter felesége volt, Pécsett találkoztak. Habár nagyon szerették egymást, elváltak. Haumann később újra megnősült, Vári Éva nem ment többé férjhez.

Addig csókolóztak a főiskolán, hogy végül egy pár lettek: Cseke Katinka két évig élt Pindroch Csabával

Fiatalok voltak, akik vidékről Budapesten találták magukat a 90-es évek közepén, és akik a Színművészeti Főiskola próbáin egyszer csak nem mint kollégák, hanem mint férfi és nő csókolóztak. Katinka azt mondta, ösztönös lénynek tartja magát, akit egy színpadi csók képes azonnal lángra lobbantani. „Pindroch Csabival együtt éltem. Addig csókolóztunk a főiskola első két évében, hogy két évig együtt éltünk utána” – árulta el a színésznő.

Oszvald Marikának csak „tinédzserkori liezon volt” Dévényi Tibor: „Flörtöltem Marikával, ezt büszkén vállalom”

Tibi bácsi 22 évesen udvarolt az akkor 17 éves Oszvald Marikának. A randi előtt Dévényinek Marika édesapjától kellett elkérnie a lányt. „Tibor kedves fiú volt, és az udvarlás terén sem volt ez másképp – így a színésznő. – Nekem úgy csapta a szelet, hogy elvitt néha magával a diszkóba, és megmutatta, milyen ügyes szpíker. Felnéztem rá, de a kapcsolatunk végül kimerült egy tinédzserkori liezonban. Úgy ért véget, hogy tulajdonképpen el sem kezdődött. A mai napig nagyon jó barátok vagyunk.”

„Flörtöltem Marikával, ezt büszkén vállalom – emlékezett vissza Tibi bácsi. – Marika feltűnően csinos lány volt, kérdés sem volt, hogy megpróbálok közel kerülni hozzá. Szerintem mindketten jó szívvel gondolunk vissza azokra az ártatlan időkre.”

Fodor Zsókának már csak szép emlék a szerelem Koós Jánossal: „Nem vettem el senkitől, és ő sem csalt meg velem senkit”

Noha a románcuk nem tartott sokáig, az ország Magdi anyusa azóta is szívében őrzi a szép emlékeket. „Jani nem akart elvenni, nem akartam hozzámenni, de kétségtelenül szép része volt az életemnek – mondta Zsóka. – Azt azért hozzá kell tennem, hogy amikor én Janival szerelembe estem, akkor ő nőtlen volt. Nem vettem el senkitől, és ő sem csalt meg velem senkit.”

Nagy Ervinbe két évig volt szerelmes Polyák Lilla: „Ha feleségül vett volna, akkor megöltük volna egymást”

„Ervin a Színművészeti Főiskolán osztálytársam volt, és egyben egy nagy szerelmem. Két évig voltunk együtt, de hát a Színművészeti nem az az együtt tartós dolog. Később Homonnay Zsolt csapott le a kezéről, és ez érthető módon nem esett jól Ervinnek. Azóta persze már eltelt közel húsz év, és újra jó viszonyban vagyunk. De ha feleségül vett volna, akkor szinte biztos, hogy megöljük egymást. Nagyon szélsőségesek vagyunk mind a ketten, törtek a tányérok. Talán jobb, hogy így lett, hogy nem Ervin vett feleségül” – mondta egy tévéműsorban Polyák Lilla.

Tíz évig élt szerelemben Tímár Éva és Bujtor István: „Tudtunk egymás boldogságának később is örülni”

Tímár Éva Jászai Mari-díjas magyar színésznő

A mi kis falunk Joli nénije és Ötvös Csöpi tíz évig éltek együtt. „Bujtor Istvánnal nagyon szerettük egymást – mesélte a művésznő. – A hatvanas években több filmben szerepeltünk, Pécsett is együtt játszottunk, boldog, szép évek voltak, ennek ellenére huszonévesen egyikünkben sem merült fel, hogy összeházasodjunk. Barátként váltunk el, ha öröm, bánat ért, hívtuk egymást, ott voltam minden filmpremierjén, és a feleségeit is ismertem. Tudtunk egymás boldogságának később is örülni.”

Ruttkai Éva állt Csongrádi Kata és Latinovits közé: a színészkirály sosem lehetett csak az énekesnőé

Ruttkai Éva és Latinovits Zoltán

Az énekesnő, mielőtt megismerte volna későbbi férjét, S. Nagy Istvánt, Latinovits Zoltán menyasszonya volt. Olyan nagy szerelem volt ez, hogy szinte természetes volt, összeházasodnak. Ám nem sokkal a kézfogó után a menyasszony félreállt, és felbontotta az eljegyzést. Úgy érezte, hogy Latinovits és korábbi párja, Ruttkai Éva örökre összetartoznak, a színészkirály pedig soha nem lehet teljesen az övé.

Fotó: MTI/Keleti Éva, Schumy Csaba, Nagy Zoltán, Archívum Story-Best

Szöveg: Szabó Csaba

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete